Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
Küldje el egy ismerősének a cikket! Nyomtassa ki ezt a cikket! A cikk betűméretének növelése A cikk betűméretének csökkentése
 
2008-03-28 10:16:58
Rendezvény
Sensation White - Fehérbe borul a világ!

Sensation White
2008. május 3.
Papp László Budapest Sportaréna


FEHÉRBE BORUL A VILÁG


A holland ID&T szervezőcsapat 1991-ben jött létre, az első időkben főként hardcore-techno-rendezvények, válogatáscédék és lemezek kiadása kötődött a nevükhöz. Tíz év után döntöttek úgy, hogy másfajta álmokat is valóra váltanak.

Mint azt Irfan van Ewijk elmondta: "jártuk az országot a megfelelő helyszín után kutatva, és akkor megláttuk az Amsterdam Arenát. Rögtön éreztük, hogy egy fedett futballstadion optimális hely, bár eleinte voltak kétségeink az elképzelt rendezvény nagysága miatt."


Úgy érezték, "valami különlegeset kell létrehoznunk, ami méltó az Amsterdam Arena monumentalitásához. Olyat akartunk, amihez fogható eddig nem volt a partykultúrában."

A 2001-es évtől bevezették a kötelező fehér ruhát, és ettől kezdve a Sensation White partyk meghódították a holland közönséget. Ekkortól válik mottóvá a Be Part of the Night - Légy az éjszaka része! szlogen, mely felszólítás annyira bejött a partyzóknak, hogy elővételben három hét alatt elfogyott az összes jegy – mintegy negyvenezer darab, és azóta sem adják alább a közönség létszámát illetően.


Az alapötlet azóta is változatlan: egy hatalmas arénában csak fehérbe öltözött emberek táncoljanak, bulizzanak – mindezt persze lehengerlő hang- és fénytechnikával megfejelve. A kezdeményezés olyannyira kinőtte magát, hogy 2002-től már Sensation Black partykat is rendeznek, kizárólag Amszterdamban a fehér partyt követő hétvégén. A sajtó ekkor ragasztotta rájuk a Világ vezető dance-rendezvénye titulust.

2003-tól, tartva magukat a fehér koncepcióhoz, újabb tematikus programokkal jelentkeznek, így azóta a Négy őselem, a Görög istenek, a Jövő és egy Űr-show díszleteivel várták az odalátogatókat. A 2004- ben már a világ minden tájáról érkeznek a partyzók, elővételben rekordidő alatt, mintegy két és fél óra alatt elfogynak a jegyek.


Innentől kezdve nyitnak a többi ország felé is: Hollandia mellett 2005-ben már Belgiumot és Németországot is meglátogatta a Sensation csapata. És idén igazi világkörüli turné következik.

Chilétől Ausztráliáig

A chilei rendezvény a különleges Űr-show díszletei között várták a bulizókat. A széria holland szervezői elárulták, hogy hazánkba egy teljesen más típusú, de szintén nagyszabású koreográfiával, a Love Show-val készülnek.


A rendezvény jellegzetessége a fehér ruhán kívül az a rendezvény éjfélkor kezdődő különleges Megamix műsora. Az adott éjszaka témájához kapcsolódóan mintegy húszperces speciális látvány- és hangorgiával készülnek a szervezők, melyhez az elektronikus zene eddigi klubhimnuszaiból összeválogatott különleges zenei mix is társul.

Április végén Belgiumban az antwerpeni Sportpaleisben, majd egy hét múlva május harmadikán Magyarországon és 31-én a prágai Sazka Arénában, Csehországban táncolhatunk fehérben. Június hetedikén pedig a lett főváros Riga, a rá következő héten, 11-én az oroszországi Szentpétervár kerül sorra. Az európai turnét július ötödikén az Amszterdam Arénában zárják, majd az év hátralévő részében újabb kontinenst, Ausztráliát hódítja meg a fehér megaparty.


További információk

Sensation White-oldal magyarul:
http://www.sensation-white.hu/

A nemzetközi honlap:
http://www.sensation-white.com/portal/

Általános információk

Megközelítés:
A Papp László Budapest Sportaréna a főváros egyik legforgalmasabb csomópontjában található. huszonöt percre van a Ferihegyi repülőtértől és kétpercnyire a Stadionok metrómegállótól. Megközelíthető 30-as és 95-ös busszal, vagy 75-ös és 80-as trolival, 1-es villamossal, valamint gépkocsival (1160 férőhely áll a fedett, őrzött parkolóban az idelátogatók rendelkezésére) Az épületbe a Kerepesi út, illetve a Hungária körút felől, és a parkolóházból, a feljáratokon keresztül lehet bejutni.

Parkolás:
Parkolási lehetőség az Aréna mélygarázsában, 1000 forintos áron, illetve a környező utcákban.

Dresscode:
Alsó- és felsőruházatod is legyen fehér, a cipőd lehet más szinű is. A ruházaton a kis feliratok, logók természetesen lehetnek bármilyen színűek. Farmert ne vegyél föl. A Sensation látogatóinak be kell tartaniuk ezt a dresscode-ot, különben nem léphetnek a rendezvényre, még érvényes belépőjeggyel sem.

Minimális életkor:
Az eseményen csak a 18. életévüket betöltöttek vehetnek részt. Ezt a kapuknál ellenőrizzük. Az életkort igazoló irat felmutatása kötelező!

Ruhatár:
Az Arénában korlátozottan áll rendelkezésre ruhatár. Lehetőségek szerint hagyjátok a nagyobb méretű táskákat, kabátokat stb. az autóban, vagy a vonatállomások csomagmegőrzőjében.

Fotózás és videó:
Telefonok és kompakt kisgépek (nem cserélhető objektívvel) használata engedélyezett.

A cikket írta: Mellesleg

Kapcsolódó linkek:
http://www.sensation-white.hu/
http://www.sensation-white.com/portal/
 
 
 Aukciók a TeszVeszen
 www.teszvesz.hu További aukciók   


online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum