Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
Küldje el egy ismerősének a cikket! Nyomtassa ki ezt a cikket! A cikk betűméretének növelése A cikk betűméretének csökkentése
 
2008-04-02 11:55:33
Bulvár
Ultima kígyós fényezéssel

Ultima kígyós fényezéssel
Úton a King Machine legújabb fényezése


Norbi kiforrott elképzeléssel fordult Ákoshoz, amikor a kecskeméti King Machine Chopper építőműhelybe érkezett. Előtte a fényezéshez még a kígyókat is elkezdte tanulmányozni, melyik mintázata tetszik neki leginkább...

Norbi már módosított japán chopperekkel közlekedve tudta, hogy egyszer megvalósít egy koncepciós építést, amely teljesen egyedi vonalvezetést viselhet. A műveletbe belekezdve először a South Florida Choppers Hungary-nál választotta ki az elemek egy részét – ezek között legfontosabbként a vázat meg a blokkot is.
A King Machine Chopper műhely nekilátott a munkának. Először az Ultima-blokk vázba telepítéséhez ki kellett építeniük az olajtartályt. A há­romliteres elemre az Ultima softail jellegű (külső olajtartályos) blokkja végett volt szükség. A blokkszpoiler fogadta be a kérdéses fémtárgyat, így kevesebb hely kellett az ülés alá, ami miatt viszont mély lehetett az üléspozíció, és lapos kialakítású az akksidoboz.

Ákos megnyújtotta a tankot, majd egy egyedi lengővillát készített, a szélesebb, 260-as kerék befogadására. „A legnehezebb mindenképp a sárvédővel egybeépített lengővilla megformázása volt, pláne az állítható magasság miatt. Az üléssel jól kell futnia, és nem koccanhatnak össze az elemek. Ugyanakkor nagyon merevnek is kell lennie” – mondta Ákos. A művelet sikeres volt, mivel ültetett állásban jól simul egymáshoz a nyereg és a sárvédő.A motoron kézimunka többek között a lengővilla, a sárvédők, az ülés és a blokkszpojler is. A lakatosmunka mellett azonban van a motornak egy nagyon nagy erőssége, ez pedig a fényezés. A fényezés, és vele együtt
a krómozott részek arányának és felületének belövése. A fekete-narancs szín az egész látványban egységet képez, ehhez illeszkedik a nyereg a felületbe. Rafinált fekete színek veszik körül az ülés fekete bőrét, hogy egynek érezzük.
A króm a festett részekkel keretezve ragyog, a felnik és a blokk különleges formáiban megnyilvánulva.

„A python bőrének mintája tetszett meg leginkább, bár a színvilág nem teljesen reális. Ezért esett erre
a választásom, a fekete-narancs verzió mégiscsak a Harley-ra utal. A blokk az egy 110 lóerős Ultima, de a stílus ak­kor is az!” – Norbi az építésért sok mindent megtett, még a külföldi nyaralása közben is keresett alkatrészeket, és általában gyakran utazott a műhelybe, egyeztetésre.

Az öthónapos építési idő alatt összeálló motor lapzártánk idején a közönség szavazatai alapján megnyerte a Budapest Motor Kiállí­táson a Magyar Motorépítő Bajnokság előzetes fordulóját, és ezzel a Motorépítő Európa Bajnokságra nyert részvételt. Gratulálunk!

Retép
Smink: Móczás Kriszti
Modell: Kollár BettinaTartalomjegyzék - Wild 149. szám:

Camilla S&S Evo-ja
Camilla, a svéd leányzó már régen egy old school chopper-re vágyott, és ehhez be is szerzett egy FXR vázat. Barátai folyamatosan oltogatták: svéd motorosnak svéd chopper való, de ő hajthatatlannak mutatkozott. Aztán rajtaütésszerűen vett egy merevvázat, amiből sportos lowrider építésébe kezdett. Ennyit az elvekről...

Irány a Racer világ!
Zsolt első sárvédő nélkül közlekedik, ami első pillantásra húzós bevállalás. De csak annak, aki nem tudja a csínját-bínját a koszos víz elkerülésének. A megfejtés: ragasztószalagot kell tekerni a teleszkópok közé!

Soft chopperből lowrider
A VN 15 egyszemélyessé tétele közben a hátsó sárvédő hozzánőtt a lengővillához, együtt mozognak. Az ilyen típusú motorok állítható magasság híján nagy távolságot hordanak az ülés és a hátsó sárvédő között. De ezen a Kawán egy huszárvágással megoldották a problémát!

Kikker
Épített old school motorok akár már tinédzsereknek? Gyermekkori vágyak csúcsa teljesülhet, ha a robogó formája enyhén szólva trendi!

A Cool Breaker Show jubileumot ünnepelt!

Bruno

36 000 szavazat!
Véget ért a második forduló, méghozzá rekord számú szavazattal. Már csak a döntő van hát­ra, de ennek eredménye a lapzárta után született meg...

Túra északon – hószánnal
Ha félrerakjuk a hőmérsékletet és az évszakot, akkor tisztán látszik: a motor és a hószán egy családba tartozik!

Rólad szólhat: a szezon itt van!

Szőllősi Pepe interjú
„A magyar mezőnyt már ismerem, a külföldiek pedig új kihívást jelentenek.”

Budapest Motor Kiállítás

Ultima kígyós fényezéssel
A King Machine legújabb építése a Magyar Motorépítő Bajnokság előzetes fordulóján debütált – nem is akárhogyan. A Budapest Motor Kiállításon a közönség ezt a motort választotta, hogy az EB-re nevezzen. Így egyike lett a magazinunk támogatásával az EB-re kijutóknak.

Hangsebességgel

Dévaiak Tápiószentmártonban

North Patrol disznóvágás / Segélykoncert

Téli buli hideg nélkül?
A Black Dragon MC-nél kabát sem kellett!

A Highway Hawk Motorszépítő Verseny eredményt hirdet! /
Farsang Debrecenben

Alföldi veteránbörze


George Lang ausztrál kalandjai

Hírek

Életünk része: a kenyér

Hunhír

Eseménynaptár

Magyarország felfedezése

Apróhirdetés

Előzetes, hirdetői lista

A cikket írta: Wild

Kapcsolódó linkek:
www.wild.hu
 
 
 Aukciók a TeszVeszen
 www.teszvesz.hu További aukciók   


online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum