Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
David Guetta

egyéb nevei:
besorolás: DJ, Producer
weboldal:

David Guetta 1967 november 7-én született Párizsban. David kulcsfigurája volt a francia house szcéna kialakulásának.

Már 14 éves korában iskola után délutáni partikat szervezett a szülei pincéjében, tíz frankos belépőjeggyel. 17 évesen a párizsi meleg-klubban, a Broad-ban volt DJ. (Laurent Garnier is ott kezdte karrierjét). Aztán jöttek a ’90-es évek és az acid house hőskora. David nevéhez fűződik a leghíresebb párizsi klubok beindulása (Folies Pigalle, Queen, Bataclan, Palace és a Les Bains), ahol rendszeresen fellépett, partikat szervezett, s olyan neveket hívott maga mellé játszani, mint pl. David Morales, Louie Vega vagy Roger Sanchez.

David így emlékszik vissza arra a korszakra: „Az embereket teljesen a hatalmába kerítette az addig soha nem hallott acid house. Szemtanúja voltam az új zenei stílus születésének. Őrült egy korszak volt” – és szélesen mosolygott… „Minden időmet azzal töltöttem, hogy rohangáltam körbe, és beszéltem az új zenéről az embereknek”

1992-ben jelent meg az első single-je, Up & Way címmel az FNAC Music-nál. A felvétel Robert Owens énekes közreműködésével készült. Még ugyanebebn az évben az ART OF FRANCE című kompiláción is megjelent a track. Ugyancsak 1992-ben David megnyitotta a Les Queen-t a Champs Elysées-n, ahol két éven keresztül állt a DJ-pult mögött, s ide hívta meg prominens DJ-vendégeit is.

1994-ben elhagyta a Les Queen-t, s a Bataclan rezidense lett, ahol a hét 3 napján szórakoztatta a 2500 fős közönséget (csütörtök, péntek, szombat).

1995-ben a Le Palace-ba tette át székhelyét, ahol Happy House partikat szervezett, s a Daft Punk játszott a dohányzó helyiségben.

1997-ben megrendezi az első Scream fesztivált, mely azóta is az egyik legnépszerűbb parti Párizsban.

Az évszámok felsorolását itt félbe kell szakítanom, hisz feltétlenül meg kell említenem David tüneményes stylist feleségét, akinek a legjobb barátai a világ leghíresebb divattervezői közül kerültek ki (Dolce and Gabbana, Calvin Klein, John Galliano). Ennélfogva természetesen David partijain számos híresség volt és van mindig jelen, de mint mondta – egy gall mondást idézve: „Nem törődöm a hírességekkel. A tehetséget szeretem.”

És hozzátette: „Előfordult, hogy egy teljesen ismeretlen személynek csókoltam meg a lábát”

S ami igaz David párizsi rendezvényeire, az kétszeresen érvényes az ibizai kirándulásaira, melyeket a ’90-es évek közepén indított be. „Mi voltunk az első franciák Ibizán. Minden más volt, mint manapság. Az angol DJ-k csak nevettek rajtunk. Ennek ellenére én jó barátságban voltam a Daft Punk-kal és Cassius-szal, s lám, egy napon ők is híresek lettek.” – meséli Guetta. Az egyik ilyen „egynyári” partiján Bob Sinclair-rel játszott esténként. Abban az évben minden partin reggel nyolcig tombolt 3500 ember. „Fél órákon keresztül tapsoltak”- emlékezett vissza Guetta.

Aztán jött az ezredforduló, s David ismét stúdióba vonult.

2001-ben jelent meg a Just a Little More Love című single-je a Virgin France-nál. A híres slágert Chris Willis énekelte fel. A Just a Little More Love elsöprő sikert aratott: világszerte negyedmillió példányban kelt el!

2002 júniusában kijött az azonos című album, mely egyúttal David Guetta debütáló LP-je is volt, s amin rajta volt a Love, Don’t Let Me Go című második nagysikerű trackje is.

2003-ben a F*** ME I’M FAMOUS: IBIZA DJ MIX kompilációja jött ki, rajta a híres David Bowie remix, a Heroes. Az album aranylemez lett Franciaországban. A F*** ME I’M FAMOUS elnevezésű parti az ibizai Pacha-ban immár több mint 8 éve az egyik legsikeresebb buli.

Ekkorra már több éve világhírű DJ és producer (tulajdonképpen a Just a Little More Love single megjelenésétől). Időközben bejárta a fél világot, Japántól Ausztrálián keresztül az Egyesült Államokig mindenütt vendégszerepelt már. Rezidenskedik a londoni The Cross-ban, a barcelonai Discoteka-ban és a Lausanne-i Club Mad-ben.

2004-ben megjelent a második szerzői albuma, a GUETTA BLASTER. Közben tovább járja Európát és a világot, s folytatódnak a F*** ME bulik is Ibizán.

Ugyancsak 2004-ben kapott meghívást Pete Tongtól, a BBC Radio 1 sztár DJ-jétől, hogy játsszon a Radio 1 Week End In Ibiza-ban, ami Nagy-Britannia leghallgatottabb rádiós dance műsora.

2005 David Guetta talán eddigi életének legjobb éve, hiszen három elismerést is besöpörhetett a londoni House Music Awards díjkiosztóján, a Hammersmith Palais-ben. Az immár a L’Oreal által szponzorált Guetta vitte haza az ’Év DJ-je’, a ’Legjobb élő szett’, valamint a ’Legkiemelkedőbb rendezvény”-ért járó díjat. Ez utóbbit azért a ’F*** Me I’m Famous’ partijáért kapta, amit a Miamiben rendezett Winter Music Conference-en tartott az év elején. Ráadásul a The World Is Mine című single-jétől hangos egész Európa és a világ.

David Guetta szinte mindent elért, amit ebben a szakmában el lehet érni.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum