Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Ben Sims

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal:

Mint a legtöbb nagy angol techno DJ, BEN SIMS is hiphop-al kezdte a DJ-zést, körülbelül 10 éves korában. 15 éves korától a már meglévő ügyessége a ritmusok, strukturák és groove-ok precíz összetételévé fejlődött. Miután beépült a partik világába, elkezdődött a hosszú ideig tartó közreműködése az egyik londoni kalózrádióval, az Atmosphere FM-mel. Évekig kulcsfigurája volt a rádiónak, azonban 1995-ben, mikor a hatóságok elkezdték ellenőrizni és tisztogatni a rádiósávokat, Ben úgy döntött, hogy inkább a klubozásnak szenteli idejét.

A következő években szünet nélkül azon fáradozott, hogy tovább tökéletesítse feszes mixelési technikáját, s a korai időszakát meghatározó stílusokból (hiphop és house) is beépítsen valamit a hangzásába. 1999-ben szerződést kötött az egyik elismert berlini booking ügynökséggel, a Dynamix-szal, s ettől kezdve igen nagy igény jelentkezett a fellépéseire. Körbeturnézta a világot Ausztráliától kezdve az USA-ig, nem is beszélve rendszeres európai, valamint angliai fellépéseiről, melyek meghozták számára az ismertséget, és London egyik leghíresebb DJ exportcikkévé tették.

Ben saját bevallása szerint egy mániákus lemezgyüjtő, és saját munkái is tisztán tükrözik régóta tartó szeretetét a groove és funk alapú zenékhez. Stílusa a chicagoi house, a filterezett loopok és a sötét tribal house egyfajta fúziója. Ez a hangzás biztosította az ellenpontot a funktól mentes, egyszerűbb zenékre, amelyek a kilencvenes évek végén meghatározták a techno-szcénát. Magazinokban adott interjújában gyakran beszél arról, hogy zenei produkciói csupán természetes folytatásai a lemezjátszók mögött eltöltött éveknek.

Miután türelmesen várt és bízott hangzása kifejlődésében, Ben első lemeze, a Retrovert (Theory 1998) egy teljesen új, táncparkettorientált, funkos ritmusú hangzásnak kövezte ki az útját. 1998 áprilisában nagyon jó fogadtatás követte az első Killabite EP-jét is, és ezzel producerként is elnyerte a szakma elismerését. A Theory beindítása óta Ben anyagai számos nagy presztizsű kiadónál arattak sikert, mint például a Tresor, a Primate, vagy a Pure Plastic. Később még négy kiadót alapított (Symbolism, Native, Hardgroove, Ingoma), mindegyiknek más-más profilt kialakítva. Miután közel száz lemeze, és remixe jelent már meg, Ben eljutott oda, hogy lemezei szinte minden top DJ táskájában ott lapulnak, s ezzel állandó szereplők a világ táncparkettjein.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum