Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Calibre

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal:

Calibre (Signature, Soul:r)

Dominic Martin, azaz Calibre üstökösként robbant be a nemzetközi drum and bass világba, 2000-ben, amikor is az összes nagymenő név a 'Mystic'-et játszotta. A fúvósokkal kísért valódi breakekkel operáló lágy, de nem a diszkóvonalat követő, Calibre hangzásvilágot sokan egyből szívükbe zárták.
A belfasti fiú '94 óta próbálkozott zeneírással, majd egy helyi DJ révén kiadhatta első lemezeit, egyiket Loose Dragon, másikat Calibre néven. A Loose Dragon EP bemutatóján Fabio megkereste Dominicet, és felajánlotta támogatását. Innentől kezdve a liquid funk keresztapa rádióban és partikon is játszotta pártfogoltja zenéit, saját kiadójához a 'Mystic' / 'Feelin' darabokat szerződésben is lefoglalta. Azonban jó keresztapa révén Fabio ráült a Calibre darabokra és kizárólag saját magának tartogatta az egyre gyarapodó termést.
Szerencsére néhány érdeklődő DJ és Calibre amerikai utazásai megtették a hatásukat, a nyugati parti Green és Thermal kiadók lemezszerződéseket ajánlottak néhány remixmunka mellett. Brit részról DJ Lee, Doc Scott és a London Elektricity látta meg a Calibre hangzásban rejlő lehetőségeket.
A liquid funk térnyerése idején végre kijött a sokat halogatott Musique Concrete dupla nagylemez is, amelynek CD verzióján 21 gyönyörű léleksimogató szerzemény található. A rossznyelvek szerint Fabio a bakelitre szántszándékkal válogatta a kevésbé erős darabokat...
Ettől kezdve azonban Calibre előtt megnyíltak a kapuk. A liquid funk lüktetőbb, breakzesebb ágát képviselő Dominicra sorra csaptak le az illetékesek, a Total Science az Advanced-hez és a CIA-hoz is nyúlt tőle zenéket, az ír haverokkal (Zero Tolerance és Beta2) a Bassbinnél adott ki, A-Sides és Klute is igényt tartott egy-egy számra. Marcus Intalex az akkortájt induló saját, Soul:r kiadójánál másodikként hozta ki Calibre borongós 'Interphaze'-ét és a gyönyőrű dub and bass 'Fire & Water'-t.
Géniuszok ha találkoznak... körülbelül ezzel jellemezhető a logikusnak tűnő Marcus Intalex, ST Files és Calibre közöz produkció, amely Mist:I:Cal néven dobogtatta meg első EP-jével a legzordabb technovitézek szívét is. Nem akadt olyan DJ, aki ne vállalta volna be legalább a 'Mistical Dub'-ot, a négy tökéletes zene közül.
Hasonlóan tökéletesre sikeredett a Hospital remixfelkérések közül a másik ifjonc High Contrast 'Global Love' című zenéjének két átirata (a második nemsokára megjelenik - ígéri a Hospital). Mély dubos hangzás, lágy mégis parancsoló groove, ezt is rengeteget hallottuk és fogjuk is még, immár a klasszikusok között. Ebben az évben még két kitűnő remixet készített, egyiket az angol ázsiai zenei közösség nagy becsben tartott duója, a Badmarsh and Shri 'Signs' című klasszikusából, másikat a középnyálas rnb-ben utazó Jaheim 'Put Your Woman First' című számából.
Időközben elkészült a Mistical Dub második része, Dominic Signature néven kiadót alapított, amelynek eddigi minden kiadványa egész egyszerűen lenyűgöző. Az utolsó maxin a 'Mr. Maverick' párjával a 'Highlander'-rel, ha lehet egy szinttel még feljebb emeli a már így is istenített Calibre-hangzást. És Dominic nem lassít...
Új zenéiben egyre inkább előtérbe kerülnek a jamaikai hangzások, mindent behálóz a dub. ST Files-szal közösen érkezik a 'Red Light', High Contrast-tal a 'Mr. Majestic', MC Fats-szel a tavalyi év drum and bass slágere, a 'Drop It Down'.
Idén egészen eddig nagy volt a csend a Signature háza táján, de Calibre nem tétlenkedett. A csend oka, hogy gőzerővel stúdiózott és elkészítette Second Sun című nagylemezét, amelynek megjelenése októberre várható.
A lemezen eddig máshol meg nem jelent zenék sorakoznak, köztük a Bullets, amelyben a mostanában a drum and bass-hez ismét visszatért gyönyörű hangú Diane Charlemagne énekel. De van itt még lehelletfinom liquid darab ('All The While', 'Kiya'), három hangos minimál dnb ('Consulate Charm'), oldskool hangulatot árasztó szám ('Go Back To Go Forward'), és még sokminden más, ami egész egyszerűen csak érzésekkel teli, csodaszép zene.
A tavaly szeptemberi felejthetetlen buli után, Calibre albumának bemutató turnéjának keretén belül érkezik Budapestre, hogy ismét bizonyítsa miért is vannak érte oda azok, akiknek a szív is a hallószervük része.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum