Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Green Velvet

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal:


Green Velvet
Green Velvet


Green Velvet
Green Velvet


Az elszállt dalszövegű, analóg szintetizátorok energiájától majd szétrobbanó slágereit őrült színpadi show-k keretében bemutató világszerte ünnepelt csodabogár, Green Velvet, azaz Curtis A. Jones első zenei szárnypróbálgatásai a 90-es évek elejére tehetők. A Cajmere művésznevet felvéve otthagyta a híres amerikai Berkeley egyetemet, ahol vegyészmérnöknek tanult. Hátat fordított az addigi, normálisnak mondható életének és belevettette magát a zene világába.
Első kiadványa 1991-ben jelent meg az akkor indított saját, Cajuel nevű kiadójának gondozásában. Átütő sikert az egy évvel későbbi house dala hozott számára, ám még egy évnek kellett eltelni ahhoz, hogy 1993-ban megszülessen rikító neon-zöld hajú művész énje: Green Velvet !

A Green Velvet produkciók magja Jones száguldó fantáziája. A szabadosan öltözködő, líraian vad előadóművész, óriási sikert aratott a "Flash", a " The Stalker" és az 'Answering Machine’ című mega-slágereivel. Ezek dalszövegeiben a mindennapi, normál történéseket bizarr jelenségekkel társította.
Az 'Answering Machine'-ben például egy üzenetrögzítő egymás utáni felvételeit játssza le, csupa rossz hírrel: a főbérlő felmondja a bérleti szerződést, a barátnő felfedi, hogy a gyerek nem tőle van, és egy jós azt tanácsolja neki “maradjon a házban, ma, holnap és örökké”.
Késöbb a 'Whatever' című albumán Velvet ezt a ’techno punk’ etikát új, magasabb szintre emelte.
A 'La La Land' című slágerében lehordja „azokat a kis pirulákat” amik „milliónyi agysejtet ölnek meg”!
Jones állítása szerint a 'La La Land' egyáltalán nem viccesnek készült. Van kézzel fogható üzenete. Nem drogpárti, és nem is drogellenes. Csak valós.

A 2005-ös év új fejezetet nyitott életében. Walk In Love című új albumát mutatja be egy világkörüli turné keretében. A lemez fogadtatása kitűnő. Megjelenése után, jó pár élvonalbeli DJ ( pl.:Dave Clarke , DJ Hell ) toplistáján rögtön az első helyeken landolt.
Immár zöld hajviselet nélkül, Green Velvet tovább kutatja a világ extrém és profán dolgait. Ingázva a könnyed humor és a mély elmélkedés között. Felvillanyozó elektronikus zenéjének sajátos stílusjegyeit pedig még mindig magán hordja.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum