Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Transglobal Underground

egyéb nevei:
besorolás: Együttes
weboldal: www.t-g-u.com

Az elektronikus világzene veteránjai akkor kezdték az ipart, amikor a legtöbb angol tánczenekar még - ahogy honlapjuk írja - "egy énekesből és két viharkabátos billentyűsből állt". Nehéz szavakkal bemutatni azt a forradalmi hatást, amit a TGU gyakorolt a világzenére és a partikultúrára. A Fun-Da-Mental nyers ereje, Natacha Atlas érzéki hajlításai, Badmarsh & Shri tablával dúsított basszusmenetei, a Banco de Gaia techno-miszticizmusa - ezt mind-mind a TGU találta ki.

Jó pár éve egy Levi's reklám zenéjével ők alkották meg az akkor etno-technonak hívott irányzat első slágerét. A Transglobal zenei stílusa tagjainak sokszínű zenei ízlésén és változatos kulturális hátterén alapszik. Ezt tükrözi több mint 10 éve megjelent debütáló albumuk címe is: Dream of 100 Nations. Ezt követte az International Times, majd 1995-ben az Interplanetary Meltdown. A Transglobal Underground villámgyors hírnevet szerzett színpompás élő fellépéseivel, amelynek kellékei közé tartoztak a látványos színpadi kosztümök, a hastáncosok, és egy nepáli templomi őrség is. Népszerűségük ezen kívül Natacha Atlasnak is köszönhető, aki több évig énekesnőjük volt, és aki szólóalbumait is a TGU közreműködésével készítette.
A Psychic Karaoke, legkifinomultabb albumuk 1996-ban jelent meg, majd az 1998-as Rejoice Rejoice, után egy kis szünet következett. Legutóbbi albumuk a tavaly megjelent Impossible Broadcasting. A TGU a világ számos pontján megfordult már, felléptek Indiában, Törökországban, Dél-Afrikában és többször megfordultak hazánkban is. Balogh Kálmánnal dolgoztak együtt, de a tavalyelőtt a Sziget fesztiválon is felpezsdítették a hangulatot egy kis közös örömzenéléssel magyar zenészekkel.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum