Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Led Zeppelin

egyéb nevei:
besorolás: Együttes
weboldal: www.zepsession.hu

SESSION - Led Zeppelin 1993-2005

Néhány idézet német, helyi lapokban megjelent koncertbeszámolókból, és magyar, internetes kritikákból:

"Ez a négy muzsikus nagyon ért ahhoz, hogyan kell ínyenc módon feltámasztani a jó öreg Zepet." "A Session elegánsan profi." "Egyenesen elsôosztályú, fenomenális zenei élményt nyújtottak. A közönséget egyik pillanatról a másikra a 70-es évek világába repítették." "(…) idehaza ebben ôk a legjobbak." "Ez a koncert minden bizonnyal bevonul majd a szórakozóhely történetébe, hiszen igen nehéz lesz felülmúlni egy ilyen grandiózus fellépést. A klub több törzsvendége is egyetértett: ôk voltak a legjobb zenekar, amely valaha itt játszott." "Fagyott döbbenettel és tisztelettel hallgattuk ôket, amit hatalmas, zajos tapsolás, örömüvöltés és fütyülés követett. Csodálatos volt"!

Az 1993-ban alakult SESSION zenekar tagjai: Nagy Gergely - gitár, Tatai Tamás - dobok, Dávid Roland - ének, Cseh Balázs - basszusgitár. Attól függetlenül, hogy a zenekar alakulásakor teljesen amatôr, autodidakta tagokból állt, nem lehetett a "középiskolai zenekarok" kategóriába sorolni. Ez leginkább a maximalitásra, extrémitásra való hajlamukkal, valamint professzionalizmusra való törekvésükkel támasztható alá, melyek mind a mai napig meghatározó jellemvonásai a SESSION zenekarnak.

Az elsô öt év ('93-'98) rövid története idôrendi sorrendben:

- próbák, saját dalok írása, rock-feldolgozások, felvételek /Az elsô saját dalokat tartalmazó demofelvétel '95-ben./
- zenei tanulmányok folytatása
- klubfellépések, koncertek országos szinten. /Motoros találkozók itthon és külföldön, Diáksziget, fesztiválok./
- a repertoár további Led Zeppelin szerzeményekkel bôvül
- 1997-ben teljes akusztikus műsort készít a zenekar, melyet koncerteken mutat be.

Egy rövid megszakítást követôen 1999 tavaszán Szabó Krisztián, a zenekar korábbi gitárosa próbaképpen koncertet szervezett Németország déli részén. A fellépéskor csak Led Zeppelin szerzemények csendültek fel. A koncert nagy sikert aratott, melyet a közönség lelkes elismerése bizonyított. 1999 ôszétôl a zenekar újból próbált, és egy kibôvített műsort állított össze, melyben több mint negyven Zeppelin szerzemény szerepelt, így akár 3-4 órás műsoridôt kitöltô repertoárral rendelkezik a SESSION. Idôközben a zenekarhoz csatlakozott a volt gitáros Krisztián, valamint Czuczor Tamás akusztikus gitáron és szájharmonikán. Az így kibôvült zenekar az ismertebb számok mellett /Good Times Bad Times, Whole Lotta Love, Stairway to Heaven/ a SESSION ekkor már olyan ritkán hallható Zep dalokat is játszott, mint pl. a Kashmir, Ten Years Gone, No Quarter, vagy az akusztikus Going to California.

A SESSION zenekart több tényezô is megkülönbözteti a hagyományos értelemben vett "emlékzenekaroktól". A zenekar sohasem törekedett a Zeppelin dalok másolására, a fô cél inkább e szerzemények továbbgondolása, újraértékelése és átértelmezése. A zenekar tagjai teljesen magukénak érzik kedvenc zenekaruk dalait, ezért a szerzeményekben saját ötletek is megjelennek, hangszeres improvizációk is helyet kapnak.

2001 tavaszán a zenekar ismét meghívást kapott egy németországi koncertre, mely olyan sikeres volt, hogy egy helyi szervezôiroda promóciós anyagot kért a zenekartól. Ennek eredménye egy hét állomásból álló koncertturné 2001 ôszén Németországban. E turnéról több helyi német lap is elismerôen nyilatkozott: a zenekar ezen felbuzdulva 2002. február 19-24. között újabb "hódító hadjáratot" kezdett Bajorországban, így a SESSION 4-5 éven belül összesen 7 alkalommal turnézott az országrészben.
Ezzel egy idôben, 2002-2003-ban a SESSION a veszprémi Városi Művelôdési Központban Led Zeppelin-klub keretében, valamint más veszprémi és Balaton-parti szórakozóhelyeken havi rendszerességgel lépett fel. 2004. február 22-én a budai Fonóban Jimmy Page 60. születésnapja alkalmából Led Zeppelin emlékkoncert került megrendezésre, ahol többek között "üde színfoltként" a SESSION zenekar is képviseltette magát három akusztikus szám erejéig.

További információ:

Sárossy Dániel menedzser
- tel: 06-20-924-52-60

Tatay Tamás
- tel: 06-30-433-68-23

Nagy Gergely
- e-mail: mailto:nagygergo@hotmail.com
- tel: 06-30-364-6209
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum