Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Soul2Soul

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal: www.soul2soul.co.uk


Soul2Soul
Soul2Soul


-Két Grammy díj;
-további 2 jelölés;
-a trendirányító amerikai Rolling Stones magazin legjobb nem amerikai zenekarnak járó díja;
-3 Soul Train díj a 'Keep On Movin'-ért;
-a patinás amerikai Billboard toplista legjobb tánczenei művésznek járó díja;
-Black Music Award a legjobb tánczenei előadásért;
-4 DMC DJ díj, köztük a legjobb album és legjobb szám díja;
-több mint 6.8 millió eladott lemez 35 országban;
-Jazzie B közreműködése 35 albumon;
-a Soul II Soul szereplés több mint 100 válogatáslemezen.

A számok és a díjak magukért beszélnek. Megmásíthatatlan tényként bizonyítják a Soul II Soul fenomenális diadalát a XX. század modern zenetörténetében.

A Soul II Soul a '90-es évek talán legmeghatározóbb soul és rnb (Rhythm N Blues) hatásokat felvonultató brit tánczenei csapata. A folyamatosan változó létszámú zenekar motorja Jazzie B, aki még a '80-as években gyűjtötte maga köré a csapat őstagjait. A jamaikai mintára 'sound system'-ként azaz vokalista-mc-dj formációként megalakult SIIS-t akkoriban Jazzie B mellett Daddae Harvey, Q és Aitch B alkotta. A SIIS sound system gyakran megfordult a londoni utcai parádékon és ifjúsági központokban, feledhetetlen élményeket okozva a közönségnek.
A fiúkat jellegzetes raszta hajviseletük után csak Funki Dred-ként (dred = raszta) emlegették, sőt emlegetik azóta is, mi több, a csapat tagjainak rajzolt karikatúrája logóként egyen-pólókra került, és még képregényt is rajzoltak a karakter köré. Mindezen rajongás odáig fejlődött, hogy Angliában a Funki Dred ruhamárkává vált és boltot nyitottak a rajongóknak.

A '80-as évek végén Jazzie, Rose Windross felkapott UKgarage-acidjazz énekesnővel közösen dolgozott saját számaikon, bődületes sikerrel: a Soul II Soul a Virgin Ten Records alkiadójánál kötött ki, ahol megjelent első maxijuk a 'Fairplay'. A debütáló single masszív underground klubsláger lett, mely a mai napig szerte a világon felkerül egy-egy igényesebb klub-party lemezjátszóira. Ezért is érkezik a most egy személyben dj-ként és MC-ként fellépő Jazzie B Rose Windross társaságában Budapestre, a Soul II Soul debütáló koncertjére. A második maxi, a 'Feel Free', amelyet már Do'Reen énekesnővel készített el emberünk, ugyancsak betört a brit slágerlistára is, a tánczenei listán pedig egészen az első helyig szökött fel. Nincs mese, Jazzie B mesterien érti a dolgát. Nem véletlen, hogy pályafutása során több énekesnővel dolgozott együtt, köztük azzal a Nellee Hooperrel, aki többek közt Madonna, a U2, a Massive Attack vagy épp Björk albumain vokálozott.
Még nagyobb sikert és fantasztikus elismerést hozott a Soul II Soul számára a '89es 'Back To Life'. A csapat világkörüli turnéra indult és azóta gyakorlatilag bejárták mind az öt földrészt.
Természetesen ezután számos maxi és egy nagylemez következett, a Soul II Soul stabilan kibérelte magának a slágerlisták legjobb helyeit, és besöpört egy rakás díjat (Soul Train Awards, számos Dance Award, arany és platinalemezek), köztük a Grammy-t is.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum