Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Jesper Dahlback

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal:


Jesper Dahlback
Jesper Dahlback


Jesper Dahlbäck a svéd techno szcéna egyik fő alakja 1974-ben született, egy Stockholm közeli kis faluban, jelenleg pedig Stockholmban él. A detroiti, berlini és londoni zenei mozgalmaktól inspirálva 1991 körül kezdett zenék készítésébe otthoni stúdiójában. A svéd elektronikus zenei mozgalomhoz a nyolcvanas évek végén csatlakozott, és jelenleg a Life Stockholm Project részese. Ez egy rendezvénysorozat, melynek a célja hogy a dance zene élő zenei oldalát hangsúlyozza és helyezze reflektorfénybe.

Peter Benisch-sel és Adam Beyer-rel 1993-ban közösen alapították meg a Globe Studios-t Stockholmban, 2001-ben pedig Joel Mull is csatlakozott hozzájuk.

1995-ben a Planet Rythym nevű svéd techno label lemezboltjában kezdett el dolgozni. Akkoriban Lenk néven jelentek meg alkotásai a Planet Rythym-nél és annak testvérkiadójánál, a Hybrid productions-nál, melyet Cari Lekebusch alapított a vele és Adam Beyer-rel közösen alkotott zenék kiadására.

Jesper 1996-ban megalapította saját kiadóját, a Blank-et és Thomas Krome-mal együtt a DK-t, mely az első olyan svéd kiadók egyike, amely a techno és house között átfedéseknek adott teret. A saját zenéik megjelentetése mellett a DK olyan neves producerek munkáinak is ad otthona, mint például Alexi Delano, John Sealway, Jori Hulkkonen és DJ Sneak.

Néhány évnyi zenekészítés és a Planet Rythym-mel való együttműködést követően az akkor frissen indúlt és mára már legendás Svek label gárdáját erősítette. 1996-ban különböző hangzásokkal kezdett kísérletezni, és a változások szele az ihletét hamarosan újabb szintre emelte. A tradicionális house, vokálokkal és akusztikus hangszerek fűszerezett egyvelege határozta meg ezen időszakát. Stephan Grieder label managerrel is együtt működött, különböző álneveket használva, mint például az Airfrog. A Svek label által megjelentett 62 kiadványból körülbelül 30-at Jesper alkotott egyedül, The Persuader álnéven vagy koprodukcióban és az eddig egyetlen szólóalbuma, a 98-ban készűlt "Stockholm" is ezek között található. A 6 évig működő Svek-et, kétszer jelölték a svéd Grammy díjra, plusz a Mixmag az év labelének választotta.

Jesper Sebastian Nimrell-lel közösen alkotott Sunday Brunch nevű formációval néhány megjelenést követően egy teljes albumot is alkottak, mely 2002-ben jelent meg. A lemezen szerepel Mark O’Sulivan, más néven Bacuzzi, vagy Mighty Mark, és a new york-i énekes-zenész, Robert Manos is. A hangzás meghatározása pihentető, vasárnap délutáni zene, de egyben futurisztikus elektro is.

DK7 project melyet Mark O’Sullivan-nel alapított 2003-ra végre meghozza a várva várt igazi nemzetközi sikert hiszen "The Difference" című megjelenésüket Trevor Jackson kiadója, az Output Recordings licenzálta magának és az egész világon újra erősödő Acid vonal himnusza lett abban az évben.

Innentől kezdve Jesper rengeteg remix felkérésnek tett eleget.
Az F-comm, Poker Flat, Kanzleramt, Drumcode, Missile, Intec, Yoshitoshi, 20:20 vision gondozásában megjelent remixei mind megerősítették a helyét a 2004-es év legsikeresebb producerei között.

Az éppen csak 19 éves unokatestvérével, John Dahlbäck-el 2004 végén megalapította a mára már hihetetlen sikereket felhalmozott Dahlbäck Records nevű kiadót. Hugg & Pepp néven a deep house-tól kezdve a techno-n keresztül az electro-ig minden műfajba kiváló új szelet vittek az elektronikus zenei világba és bátran kijelenthetjük, hogy a modern techno egyik legnagyobb úttörőihez tartoznak.

Szoros barátság fűzi Tiga-hoz, melynek eredménye két mix CD, a Stockhol mix I és II. Producerként is szoros az eggyüttműködés hiszen Tiga most megjelent első albumának 70%-át közösen készítették és a régebbi zenéibe is sokszor volt beleszólása Jesper-nek.

"Jelenleg jobban szeretek társáságban zenét készíteni, mint egyedül. Jobb a hangulatom ha olyan emberekkel vagyok egy stúdióban mint John vagy Tiga és szerintem ez a zenéken is hallatszik" ( Jesper Dahlbäck
Dahlbäck - Stockholm :: S
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum