Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Dave Angel

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal:


Dave Angel
Dave AngelDave (született Nicholas Gooden) London előkelő negyedében, Chelsea-ben látta meg a napvilágot, egy jazz-zenész fiaként. Nyolcéves korában kapta első zeneszerét, egy komplett dobfelszerelést, s ettől kezdve teljesen belehabarodott a zenélésbe. Más nem is igazán érdekelte, így az iskolában is legtöbbször valamelyik szertárban, vagy a zeneszobában lógott.

1988-ban országszerte berobbant az acid house-láz, s ez tűnt Dave nagy áttörési lehetőségének, aki ebben az időben London egyik leghíresebb kalózrádióján, a Radio Phaze-n terjesztette ezt a hihetetlen, új hangzást. A DJ-zésből természetes módon következett a zenekészítés, és 1989-ben két alap-lemezjátszó, két kazettás deck, valamint egy Casio gyerekszintetizátor (!) segítségével pár hetes otthoni "munka" után megszületett első produceri kalandozása, a sokat vitatott, de kétségtelenül sikeres "Sweet Dreams" (Eurythmics) remix. A furcsa feldolgozás aztán nagy klubsiker lett, s ezt látva az RCA megszerezte a jogokat, hogy hivatalosan is megjelentethesse az átdolgozást. A lemez végül 1990-ben jelent meg és azonnal a brit toplista 23-ik pozícióján nyitott.

Dave a hirtelen jött siker óta sem vesztette el lendületét a zenekészítés terén, és ma már az egyik legmerészebb, legnagyobb hatást gyakorló figurája a brit dance-szcénának. A kezdetektől fogva igen nagy befolyásoltsággal van hangzására Detroit és a jazz-hagyományok, ami egy sor bámulatba ejtő lemezen érhető tetten, melyek olyan legendás kiadók zászlajai alatt jelentek meg, mint az R&S, az Apollo, a Fnac, vagy az Outer Rhythm. Szintén Dave felelős a klasszikus "Seas Of Tranquility" EP-ért, amit az intelligens techno mérföldkőjeként üdvözöltek, és már Dave saját labelénél, a Rotation-nál jelent meg. Többtucatnyi saját lemez mellett figyelemre méltó remixek egész sorát készítette olyan nagyságok számára, mint az Orbital, Carl Craig, Roni Size, Sun Electric, Carl Cox, Robert Armani, Juan Atkins, Ken Ishii, vagy éppen az Underworld. A lista vég nélküli...

1995-ben Dave aláírt a Island Records-hoz, ahol olyan korongok fűződtek a nevéhez, mint az "In Flight Entertainment", vagy a dupla "Handle With Care". Ugyanitt jelent meg 1995-ben elsö teljes szerzői albuma, a "Tales Of Unexpected", amit aztán az ötödik helyre soroltak az év végi albumlistán. Angel ezzel egy olyan albumot kotyvasztott, ami azóta is biztosan állja az idő vasfogát. "Angel a mennyből jött, hogy megmentse a techno-t" - hozsannázott a The Guardian napilap (!) az album hallatán. A következő évben az R&S megjelentette korai munkáinak retrospektív gyűjteményét, a "Classics"-t, majd újabb egy év múltán ismét teljes albummal, a "Globetrotting"-al jelentkezett.

Három termékeny esztendő után 1998-ban Dave elhagyta az Island-ot, hogy végre teljes mellszélességgel saját kiadójára, a Rotation-ra tudjon koncentrálni. Rögtön két masszív megjelenéssel jelezte, hogy továbbra is számolni kell vele: az "Insights" a hónap lemeze lett a Mixmag-nél, a Jericho-nál megjelent "Excursions" pedig a Wax magazinnál érdemelte ki ugyanezt a titulust. 1998-ban a React-nál megjelent második mixlemeze (az első a legendás X-Mix sorozat negyedik darabja volt), a "39 Flavours Of Tech Funks", ami hű tükörképe Dave teljesen egyedi, lélekkel teli techno adaptációjának.

Az ezredfordulót követően sem állt meg, és két zseniális mixlemezt (DA01 és DA03), illetve egy saját remixekből álló válogatást (DA02: The Reworks) hozott a Trust The DJ konyhájára. A Rotation-t pedig immár közel 10 éves kemény és céltudatos munka árán Anglia vezető techno/house kiadói közé emelte, sajátjai mellett olyan prominens előadók lemezeit megjelentetve, mint Adam Beyer, Bryan Zentz, Steve Rachmad, Samuel L Session, The Subjective (aka The Advent), Andrew Richley & Ryan Rivera, vagy Jel Ford.

Dave jelenleg épp harmadik nagylemeze utolsó simításait végzi, s annyit már tudni lehet, hogy néhány track elkészítésénél két legendás jazz-művész, Roy Ayers és George Clinton is besegített a munkálatokba.

Sikerekben bővelkedő lemezlovas és zeneszerző karrierje a megdönthetetlen bizonyíték arra, hogy ő az egyik legfrissebb, leginnovatívabb zenésze a tánczenei szcénának
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum