Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Steve Lawler

egyéb nevei:
besorolás: DJ, Producer
weboldal:

Steve Lawler az egyik legbefolyásosabb DJ és producer, munkája ízlésformáló, szettjeiben igényes house muzsikákat hallhatunk. Az elmúlt néhány évben teljesen meghódította a klubberek szívét szerte a világban: Szingapúrban, Miami-ben, New Yorkban csakúgy, mint Ibizán, a Space-ben. Ez utóbbiban játszotta a legtöbb átütő sikerű szettet a szezonban. Két hónappal később elnyerte a ’King Of Space’ megtisztelő címet a helybeliek jóvoltából – ami azért nem volt teljesen véletlen.

Steve minden pénteken a lemezjátszók mögé áll a Deep South@home bulikon, és öt órás szetteket nyom London eme legnagyobb klubjában. Ezen kívül rendszeresen szerepel a Rennaissance bulikon is.
Nem kell sokat gondolkodni, ha a Deep South sikerére akarunk magyarázatot találni: a megoldás kulcsa nem más, mint az első osztályú rezidens, Steve Lawler. A grandiózus ötórás, fajsúlyos house szettjei és a mámorító, tribal-es progresszív zenéi segítették hozzá őt, hogy mára már igazi szupersztár DJ-ként emlegetik, s egyúttal a Deep South is óriási népszerűségnek örvend.

Mégis: Steve szerényebb, mint valaha, és nem komplikálja túl a dolgokat. Mint megjegyezte (csaknem elbagatellizálva saját érdemeit): „ Én csak teszem, amit teszek, és ezt nagyon élvezem.”

„Nekem éppen elég tudni, hogy országszerte sok sok ember azért indul el minden péntek este, hogy underground muzsikát hallgasson. Az olyan klubok, mint a home vagy a Renaissance minden tekintetben a legjobbnak számít Nagy-Britanniában, ahol a hangulat minden éjjel őrületesen jó.” – vallotta be Steve.

Az elektronikus zene hőskorában, az ifjonc Steve Lawler főleg Depeche Mode albumokat vásárolt, tehát természetesen már akkoriban is szerette az elektronikus hangzást. No de ott volt az acid house, ami aztán tényleg magával ragadta Steve-et. Annak idején mohón habzsolta a helyi kalózrádió, a PCRL állomásának műsorait, s persze gyorsan rákapott a house muzsika ízére, s nem sokkal ezután a barátai elcsábították az első illegális houseparty-ba.

Ahogy annak lennie kellett, felvállalt egy illegális parti-sorozatot is, egy használaton kívüli alagútban, az M42-es út alatt, 1990 és ’94 között. „Az egész tiszta őrület volt. A mi kis titkos mulatságunk hatalmas underground partivá fejlődött ez alatt a 4 év alatt. Minden alkalommal előző nap terjesztettük el a hírt, s az emberek futottak körbe Birminghamben, hogy ’az alagút nyit, az alagút nyit’.”

Aztán ott volt közben Ibiza is, Steve Lawler első igazi, áttörő sikerének helyszíne. Minden szezont ott töltött 1990 és 1997 között. Ez az időszak remek alkalmakat biztosított számára, hogy rutint és hírnevet szerezzen magának. Rezidenskedett a Café Mambo-ban, ahol a mára már legendássá vált 8 órás szettjeit nyomta minden áldott nap. Aztán hetente három alkalommal játszott a Pacha-ban. Ekkoriban történt, hogy kiszúrta magának Darren Hughes a Cream vezetője. Azonnal felismerte Steve tehetségét, ambícióját és becsvágyát. Le is szerződtette a Cream DJ ügynökségéhez. Mindjárt rezidens is lett egy induló liverpooli klubban, de csak a második alkalommal, a NYE partijukon állt a lemezjátszók mögé, Paul Oakenfold után. Nem volt egy könnyű mutatvány, de Steve Lawler csodálatra méltó bravúrosságával ezt is megoldotta. No de ahogy mondja: „Ahol nyugalom van, ott nincs semmi.”

Ezzel azonban korántsem ér véget az ő sztorija. Itt vannak mindjárt Lawler kiváló produkciói, melyeket Novocane, Chameleon álnév alatt, illetve saját neve alatt, Steve Lawlerként készített, s melyeket a mai napig előszeretettel használ fel szettjeiben és mixeiben pl. Dany Tenaglia, Pete Tong, Sasha, John Digweed, a Deep Dish és Pete Heller is. Bármerre járunk, mindenütt az ő munkáiba botlunk a klubok világában. Ez érthető, hiszen Steve Lawler érti, érzi, tudja, mi kell a közönségnek. Ennek ellenére mégsem mondható el róla, hogy „közönséges” a zenéje, sőt, egészen sajátos, speciális a stílusa.

Steve Lawler Ibiza (Space, Pacha, stb) minden klubjában, s a világ szinte minden jegyzett partihelyszínén játszott már, minden alkalommal ámulatba ejtve progresszív hangzásvilágával az összes becsmérlőjét és kritikusát csakúgy, mint a rajongóit.

Steve a house zene úttörője és megújítója, aki a kemény munka szerelmese is egyben. Legutóbbi albuma, a Lights Out 3 (2005 októberében) került a boltokba.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum