Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Hrutka Róbert

egyéb nevei:
besorolás: Együttes
weboldal: www.jamie-robi.hu


Hrutka Róbert
Hrutka Róbert


Jamie Winchester és Hrutka Róbert több mint tíz éve zenél Magyarországon. Számos zenekarban megismerhette már őket a közönség, de a film- és reklámvilág berkeiben sem ismeretlen a nevük.

Jamie a Baba Yaga formációban kezdte zenei karrierjét, majd sorra kapta a felkéréseket a magyar zenei élet legkiemelkedőbb művészeitől. Játszott többek között Koncz Zsuzsa, Révész Sándor, Charlie, Ákos, a Jazz+Az, Tolcsvay László, Tátrai Tibor és Malek Andrea, valamint Pierrot mellett is.

Robi évek óta állandó zenei felelőse többek között a Coca Cola és a Pannon GSM reklámfilmjeinek (Pannon, Bee, djuice), valamint a Herendi Gábor rendezésében készült Magyar Vándor című (Herendi Gábor) film zenéjét is ő szerezte, továbbá több olyan televíziós produkció dallamainak is megálmodója volt, mint a Rendőrsztori, a Tea vagy a Claudia Show.

Jelenleg olyan kiváló zenészekkel muzsikálnak együtt, mint a vokalista Dely Domonkos, aki az ütőhangszerekért is felelős (Ákos produkció), Galambos Zoltán billentyűs (Lerch István, Mester és Tanítványai, Delhusa Gjon, Zorán, Roy és Ádám, Manhattan, Cotton Club Singers, Császár Előd, Orsi, 4U), és Giret Gábor basszusgitáros (R-GO, KID, Vincze Lilla, Rapülők, St. Martin, Pénz, Tolcsvay László, Baba Yaga, stb.).

A kezdetektől a zenekarban doboló Borlai Gergő 2006. elején elfoglaltságai miatt távozott a zenekarból. Gergő távozását követően hosszú keresgélés után találtak meg dobosnak Móré Attilát. Őt már ismerheti a közönség a Ferenczy György és a Herfli Davidson zenekarból, de játszott Tóth János Rudolffal is a Meeting Pointban. Jelenleg két saját zenekarában – Fusion Point, Palermo Boogie Gang - erősíti a ritmusszekciót, de játszik emellett a Muddy Shoesban és a Felkai Jamben is. Január végétől pedig teljes jogú tagja a Jamie-Robi zenekarnak.

Jamie Winchester és Hrutka Róbert, annak ellenére, hogy már régóta jelen vannak a magyar zenei életben, igazán 2001-ben robbantak be a köztudatba Robi It’s your life című szerzeményével, melynek nem várt mértékű sikeréhez nagyban hozzájárult a magával ragadó szöveg és Jamie varázslatos hangja. A díjnyertes reklámdal gyorsan belopózott a fülekbe, a siker nyomán pedig a szerzőpáros úgy döntött, hogy közös vállalkozásba fog és kiadja első maxiját. A dal óriási sikert aratott: állandó szereplője volt a rádiók slágerlistáinak és a kívánságműsoroknak. Az It’s your life több dj-t is megihletett: Sterbinszky, Schultz és Szeifert is feldolgozta, így a hazai klubokban is hamar népszerű lett. A single végül még Spanyolországba is eljutott, ahol felfigyeltek a dalra és felvették kapcsolatot a kiadóval. A maxi spanyolországi megjelenését követően és a hazai sikerek láttán Jamie és Robi stúdióba vonult, és elkészítette első közös albumukat It’s your life címmel.

Az It’s your life megjelenését számos felkérés követte országszerte, a lemez pedig hamarosan aranylemez lett.

Az album több dalához is készült klip, így a Take me home, a Better, valamint a Hide and Seek című Howard Jones nótához az Írországban forgatott klip is képernyőre került a magyar zenecsatornán. Bár ezt követően a zenészek szinte folyamatosan koncerteztek, az újabb lemezre nem kellett sokat várni: a második stúdióalbum 2003 márciusában jelent meg Last one out…please close the door címmel. Ekkorra a rajongók száma is megduplázódott, a srácok pedig már kétlemeznyi anyaggal szinte bejárták az egész országot. Három dalhoz klip is készült: forgattak a Dunán utazva egy óriáshajó fedélzetén (Home by the river), készült videó a kéthetenkénti klubkoncertek egyikén (Nice try), továbbá a Magyar Vándor és a Valami Amerika rendezője, Herendi Gábor is besegített egy kissé pikánsabb videó elkészítésébe (One way to heaven).

2003 végén a Petőfi Csarnokban teltházas lemezbemutató koncertet adtak, ahol vendégük volt Tátrai Tibor, és a már meglévő dalok mellett két olyan feldolgozás is elhangzott – a U2 Hold me, thrill me, kiss me, kill me című dala, és a Boom Boom Great days című nótája -, melyek a mai napig részei a repertoárnak.

A második lemezt követően az akusztikus hangszereké lett a főszerep. A zenekar a Millenáris Teátrumban 2004. május 7-én teltházas Wood&Strings unplugged koncertet adott, ahol sikerüket az is bizonyította, hogy a közönség több alkalommal állva, hosszú percekig tartó tapsviharral köszönte meg a valóban kitűnő hangulatú estét. A koncerten közreműködött Tunyogi Orsi és Tóth Edina vokalisták, valamint John Murphy gitáros. A Mendelssohn kamarazenekart Wolf Péter vezényelte, a vonósokat pedig Fekete Kovács Kornél hangszerelte.

A koncertről Herendi Gábor irányítása alatt felvétel is készült, a Wood&Strings címet viselő DVD és dupla CD pedig már 2004 októbere óta megvásárolható az üzletekben.

A koncertfelvétel mellett a DVD extrákat is tartalmaz, többek között az előkészületek alatt forgatott werkfilmet (Hajdók Gábor – Skyfilm), és az összes eddigi videoklipet is.

A hazai zenecsatorna folyamatosan játszotta az album első klipjét (One of us – Joan Osborne), ami egyben kóstoló is volt, hiszen ez a dal is része a koncertalbumnak. A lemez második klipjeként a Hold me, thrill me, kiss me, kill me című U2-feldolgozás választották, mely egyike volt azoknak a koncerten elhangzott daloknak, melyek a legnagyobb sikert aratták.

Jamie és Robi kitartó és sikeres munkáját a közönség mellett a szakma is elismerte, amikor 2005. márciusában átvehették a 2004-es év könnyűzenei alkotópárosának járó ARTISJUS-díjat, mellyel többek között a Wood&Strings koncertet és az arról készült lemezt is díjazta a zsűri.

A sikert és a közönség érdeklődését látva a zenekar és a menedzsment hamarosan úgy döntött, második alkalommal is megrendezi a Wood&Strings koncertet, melynek ez alkalommal már Nemzeti Hangversenytermében a Kelet-Európa fellegváraként számon tartott Művészetek Palotája adott otthont 2005. április 15-én. Az érdeklődők száma pedig csak nőtt, március elejére már az összes jegy elkelt, köszönhető volt ez többek között annak is, hogy a már nagysikerű dupla album anyaga mellett az est vendége volt a Megasztár című tehetségkutató döntős szériájában feltűnt Schmidt Vera, Tolcsvay László, valamint a Baba Yaga zenekar tagjai egyenesen Moszkvából. Jelen voltak a már megismert vendégzenészek is: Wolf Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar, a vonós hangszerelést ismét Fekete Kovács Kornél készítette, a vokálszekciót Tunyogi Orsi, Tóth Edina és John Murphy erősítette.

A siker nem maradt el, ráadásul az érdeklődés is akkora volt, hogy néhány hónapra rá, 2005. június 28-án - harmadik alkalommal - ismételten a Wood&Strings zenészeié volt a főszerep, ekkor már a szabad ég alatt, a Budai Parkszínpadon.

A koncerteket és az arról készült felvételeket a zenekar harmadik stúdióalbuma követte. A Hole 2005. október 6-án jelent meg, már a szerzőpáros saját kiadója, a Last One Out Records gondozásában. A lemez szakít a Wood&Strings hagyományaival, a hallgatóban inkább az élő koncertek hangulatát igyekszik felidézni. Készítésekor a zenekar arra törekedett, hogy egy olyan album szülessen, melyben nem a digitális beavatkozások hangsúlyozása a cél, hanem a dalok minél hitelesebb formában való rögzítése. Az enyhe nyersesség érzése a felvételek hallatán tehát nem a véletlen műve.

A nagylemezen szereplő tizenegy dal már egy érettebb, tapasztaltabb zenekar munkája, ez érezhető a szövegek kissé ironikus, ám annál mélyebb érzelmeket tükröző gondolatvilágán is, melyekre a korábbi albumoknál megismert őszinteség egyaránt jellemző.
Annak ellenére, hogy a Hole esetében rockosabb, erőteljesebb hangzással találkozunk, a lemez nem nélkülözi a már jól megszokott harmóniákat, és az izgalmas gitárszólók sem maradtak le róla.

A Hole-t elsőként a Petőfi Csarnokban október 29-én megrendezett lemezbemutató koncert keretében hallhatta a közönség Tátrai Tibor vendégszereplésével. A címadó dalhoz időközben klip is készült, melyet már a VIVA Televízió is folyamatosan játszik.

A zenekar mindemellett folytatja dalainak akusztikus hangszerelésben történő népszerűsítését, így a Művészetek Palotájában 2006. február 25-én a korábbi szerzemények mellett az új lemezen szereplő dalok is felcsendülnek majd a negyedik Wood&Strings koncerten, ahol a már állandónak számító vendégek mellett Für Anikó és a négy aranytorkú orosz énekes, a Baba Yaga tagjai is fellépnek.

Díjak, elismerések:

2001 – It’s your life, az év reklámfilmje (Arany nyíl)
2001 – It’s your life single, aranylemez
2002 – Jakab Líra díj
2003 – Arany Zsiráf jelölés – Az év hazai modern rock albuma, It’s your life
2004 – Fonogram jelölés – Az év hazai modern rock albuma, Last One Out…
2005 – Fonogram díj – Az év hazai modern rock albuma, Wood&Strings
2005 – Artisjus-díj – Az hazai szerzőpárosa

Hrutka Róbert filmes díjak: Cann, Portorozs, Dublin, Aranypenge, Ezüstpenge
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum