Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Nick Thayer

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal:


Nick Thayer
Nick Thayer


Az ausztráliában élő borkedvelő Nick Thayer gyermekkorát azzal töltötte, hogy mindenféle különös dolgokból csikart ki különös zajokat, pénzét gitárokra és megkérdőjelezhető lemezekre költötte. Néhány év elteltével, melyet különböző funk-rock bandákban töltött, egy barátja házibulijában véletlenül keveredett a dj szerepébe. “Délelőtt kölcsönkaptam a lemezjátszókat, délután kitapasztaltam a működésüket és aznap este én voltam a dj”. Nemsokára felfedezte, hogy a lemezjátszók és a lemezek könnyebben kezelhetők mint a dobosok és énekesek, ezért adott egy esélyt a zenélés ezen formájának.
Nemsokára Melbourne egyik legrégebbi break partysorozatának rezidense lett, ez volt az “Out Of Order”. Ez jó alkalom volt arra hogy tesztelje zenélés közben a saját maga által képzett zajokat is, hogy majd később ezeket kész zenékké kovácsolja. Barátja és producertársa, Bass Kleph tanácsára el is küldte néhány számát a Breaking Point kiadóhoz. Bár pozitív visszajelzéseket kapott, kiadni még nem adták ki. Még néhány hasonló kőr után kitartása meghozta gyümölcsét, és első kiadványa a “Theme One” végül eljutott a világ táncparkettjeire, és nemsokára olyan jelentős válogatásokra is felkerült mint a Ministry Compilation ‘Breaks 03’ és egy sor másik kiadvány.
Ezalatt Nick építgette dj karrierjét is, egyre több fellépést teljesítve Ausztrália szerte. Egyre több nagyobb fesztiválon is feltünt, olyan eseményeken mint a Big Day Out, vagy a Melbourne Metro-ban a Chrystal Method mellett, valamint egy eseménydús Újévi partyn még a Stanton Warriors is őrá rázta. Bár az Out of Order közben leállt, de Nick akkor már két másik rezidenciával rendelkezett és a The Croft Institute Lesson One- ba is bekerült funk gyüjteménye méretei miatt.
2004 Novemberében Nick visszatért szülőföldjére, hogy megnézze mire fel a nagy hírverés és olyan helyeken játszott mint a Supercharged @ Brighton, Blowpop @ Bristol vagy a Soulberries Londonban. Ausztráliába visszatérve a lelkesítő fejlemények után újra belevetette magát Bass Kleph-el a zenélésbe, melynek eredménye masszív “Fucking the Groove” és az “Ante up”, nem is beszélve a Drummatic Twins klasszikusának, a “Feeling Kinda Strange”-nek Anglia vezető breaks labelén, a Fingerlickin’-en kijött remixéről. Mindhárom kiadvány azóta is szerepel olyan djk lemeztáskájában mint a Plump Djs, Soul Of Man, (aki kettőt is játszott ezek közül négyszámos mini-szettjében, mely a Radio 1 Glastonbury közvetítésében kapott helyet), Meat Katie, General Midi. Az “Ante Up” felkerült a ‘Breaks 04’ válogatásra, a Drummatic Twins remix pedig Friendly Chew The Fat válogatására. A közeljövőben pedig újabb munkák várhatóak a párostól.
Ezzel párhuzamosan Nick beszált a Triple RRR radio csapatába saját műsorával a “Beats Electric” című heti rendszerességű showal, melyben bemutatja zenei ízlését és ahol helyet adhat szinte bármilyen stílusú zenének. Hat hónapos működése alatt olyan vendégek szerepeltek itt mint a The Streets, Prodigy, Arrested Development, RJD2, Plump DJs, DJ Format, Boca45, Katalyst, nem beszélve a helyi tehetségek támogatásásról.
Mindezek alatt Nick egy költözőmadarat megszégyenítő ütemben rója a mérföldeket, fel s alá reptetve Ausztráliában, a Sydney-i nagykutyák, a Fuzzy által, nekik játszva olyan nevek mellett mint pl. Krafty Kuts. Nemrég remixelte JDS Prple Funky Monkey-ját az album ausztrál megjelenéséhez, következő kiadványa a “Clap Ya Hands” pedig már helyet kapott a Mercedes Australian Fashion Week CD-n. Nemsokára kijön Nick remixe a Stanton Warriors “Still Here” című számához, és teljes szerzői albuma is tervben van, egy újabb UK/Európa turné is folyik melynek keretében a Nowosund Breaksen is látható-hallható lesz
Discography:
BPV001 – Nick Thayer – Theme One
BPV004 – Bass Kleph & Nick Thayer – Fuckin the Groove / Ante Up
BPV005 – Bass Kleph & Nick Thayer – Fuckin the Synth
BPV008 (Late 2005) – Nick Thayer – Clap Ya Hands / Groove With It

Remixes:
Stanton Warriors - Still Here (Punks)
Circuit Breaker - Kick That Bass (Streetwise)
Drumattic Twins – Feelin Kinds Strange (with Bass Kleph) (Finger Lickin)
JDS – Purple Funky Monkey (Fuzzy Breaks / TCR)
Bionikworld – Shwingin (Rubba)
Agent 86 – So Hot (Freundn)

CDs:
Breaks03
Breaks04
Futurebreaks 01
Mercedes Australian Fashion Week
Forefront 2
Chew the Fat! mixed by Friendly
Kid Kenobi Sessions
Fuzzy Breaks II mixed by Drumattic Twins

---
forrás: www.nowsound.hu
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum