Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Roisin Murphy

egyéb nevei:
besorolás: Énekes
weboldal: www.roisinmurphy.com


Roisin Murphy
Roisin MurphyHa valaki nem ismerné Roisin Murphy nevét, a Moloko Sing it back címû slágerének dallamaira biztosan felkapja a fejét. Pedig a Roisin és Mark Brydon alkotta formáció hosszú éveken át volt a londoni underground dance szcén egyik meghatározó tagja. De ne szaladjunk ennyire elõre: Roisin már zsenge 12 éves korában, a család Írországból Manchesterbe költözésekor is független és kialakult személyiséggel rendelkezett. Négy évvel késõbb a szülei visszatértek Írországba, de Roisin Manchesterben maradt. Ez az önállóság és független mûvészi kreativitás volt, ami az akkor már veteránnak minõsülû Mark Brydont lenyûgözte. Egy partin találkoztak Sheffieldben és hamarosan kiadták elsõ albumukat: Do You Like My Tight Sweater címmel. A duó rövid idõn belül ikonja
lett az underground dance mûfajnak, és a szintetikus-organikus elemeket felvonultató zenéjükkel szinte kultuszt teremtettek. A második “I am Not A Doctor” címû nagylemezükön szerepelt az a bizonyos “Sing It Back” címû szám.
Mark és Roisin mindig is tudták, hogy ez alapból egy remek dal, de úgy döntöttek, hogy más szemszögbõl közelítik meg. Egy fenséges, kéretlen remix formájában kell hogy meghódítsa Ibizát és partijait. Számításuk bevált, a lemezt világszerte félmilliós példányszámban adták el, és több mint 100 válogatás albumra is felkerült. Az egy évtizedes közös munka és 4 lemez után a páros úgy döntött, hogy egy ideig külön utakon folytatja. Így kereste Roisin is új, saját zenéjét, mely bevallása szerint olyan természetesen folyik benne, akár a vére. Zenéje felkavaró erejû és sokrétû, a nõi hang minden energiáját kiaknázó ugyanakkor végtelenül lágy, szintetikus és természetes egyszerre. Elemezni a végtelenségig lehetne, ahogy hallgatni is.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum