Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Tiga

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal: www.tiga.ca


Tiga
Tiga


Tiga Sontag a kanadai Montreal szülötte. Pályafutása a 1980-as évek dekadens indian scénéjében indult – ahova 10 éves kirándulás után visszatért. Kezdésként az 1990-es évek elején néhány barátjával összepattintott egy kisebb partisorozatot, és egy teljesen újfajta, érzékeket borzoló éjszakai bulizási stílust honosított meg a montreali éjszakában, néhány fiatal lánnyal és õrült indiánnak öltözött szereplõvel. A másik újítása az volt, hogy elkezdett vendég DJ-ket meghívni az estekre, melyeket intenzív utcai reklámkampánnyal is támogatott. Szédítõ idõszak volt ez, de a csúcs csak 1993-ban érkezett el, a Solstice megszületésével, melyért egész Montreal õszintén lelkesedett.
A rave ekkor élte virágkorát. Tiga pedig olyan híres események hangszerelésében segített, mint pl. a The Orb Live vagy a Pure. 1994-ben megvette a DNA Records-ot, s hamarosan Montreal elektronikus zenei butikjává varázsolta. 1998-ban pedig elindította a Turbo Recordings-et, mely több mint 20 albumot, 2 sampler-t és 12 bakelitet jelentetett meg.
Többek között Peter Benish Soundtrack Saga-ját, Christopher Handlebar To a Time of Asiaját, és persze Tiga saját Mixed Emotions-ét és American Gigolo-ját. 2001-re a túlfeszített munka és a médiadömping kezdett megerõltetõvé válni. Így Tiga egy teljes hónapot töltött lovaglással és a hangszálai pihentetésével. Aztán stúdióba vonult a producer Zyntherius Jori Hulkonnennel. Az eredmény a Sunglasses At Night lett, a szám, mely az egész világot meghódította, s Tiga védjegyévé vált.
Ezután sorban jöttek a remixek: Martini Bros., Alpinestars, Linda Lamb, Crossover, FC Kahuna, Cabaret Voltaire, Telepopmusik, Felix da Housecat, Fischerspooner, FPU, The Devils (Nick Rhodes) és Danni Minogue. És úgy tûnik, hogy Tiga nem fárad el...
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum