Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Ossian

egyéb nevei: Alapító tagok:, * Paksi Endre – ének (1986- ), * Maróthy Zoltán – gitár (1986-1994), , További tagok:, * Kovács T. Péter – basszusgitár (1986-1987), * Galántai Zsolt – dob (1986-1989), * Pálvölgyi László – basszusgitár (1987-1989), * Vörös Gábor – basszusgitár (1989-1994), * Nagyfi Zoltan – dob (1989-1990), * Tobola Csaba – dob (1990-1994), * Ivanov Péter – basszusgitár (1998-1999), * Jakab Viktor – basszusgitár (1999-2001), * Cserfalvi "Töfi" Zoltán – gitár (1998-2000), , Jelenlegi tagok:, * Paksi Endre – ének (1986- ), * Wéber Attila – gitár (2000- ), * Rubcsics Richárd – gitár (1998- ), * Erdélyi Krisztián – basszusgitár (2001- ), * Hornyák Péter – dobok (1998- )
besorolás: Együttes
weboldal: ossian.hu


Ossian
OssianKi hinné, hogy az Ossian már több, mint fél évtizede része a magyar rock életnek? Nem is akármilyen része! A csapatot mindig is minőségi muzsikájáért és színpadi teljesítményéért szerette a közönség és szakma egyaránt. Fennállásuk hat esztendeje alatt öt nagylemezzel, több, mint száz itthoni és
külföldi koncerttel ajándékozták meg a rajongóikat. Hat év nagy idő, különösen egy magyar együttes számára, amely olyan időszakban kezdte meg a pályafutását, mint az Ossian. Rengeteg minden történt '86 és '92 között. A csapat a hazai HR/HM élet egyik vezető és nagy húzóerejű részévé nőtte ki magát. Az ötödik, nagylemezzel fémjelzett év, úgy tűnik, az eddigieknél is nagyobb sikereket hozott a fiúknak. Ennél jobb alkalmat nem is találhattunk volna, hogy áttekintsük a banda eddigi pályáját, Maróthy Zoli - Paksi Endrével közösen írt jegyzetei alapján - maga mesélte el az első hat év történetét.

Valószínűleg kétszáz oldal is kevés lenne az Ossian történetének részletes taglalására. Nálunk sajnos kevés a hely, ezért a szinte lehetetlent kell megpróbálni: két oldalba sűríteni a sztorit. Talán egyszer valakinek lehetősége lesz megírni egy minden szemponthól részletekbe menő könyvet a csapatról. De míg ez megvalósul, álljon itt egy rövid, ám annál információdúsabb kivonat az Ossian történetének legfontosabb mozzanataival.

1985-ben a magyar heavy élet éppen kezdett kinőni az embrió állapotból. A nagy öreg hard rock bandák árnyékában ott mozgolódott már egy többnyire tizen- és huszonévesekből formálódó új mozgalom, amely alapjaiban modernebb és lendületesebb felfogást képvisel. Többek között a Stress és a Pokolgép haladt a fronton. Utóbbi zenekarból épp ezidőtájt vált ki a basszusgitáros/énekes Paksi Endre. A legfiatalabb csapatok közé tartozó KMK, ahol Maróthy Zoltán gitáros is játszott, gyakran lépett fel a Gép előzenekaraként. Endre a Rockwell együttesbe igazolt át. Mivel ott szükség volt egy új gitárosra, megkereste Maróthy Zolit, csatlakozna-e hozzá. Zoli azt válaszolta, szívesen dolgozna Endrével, de nagy kedve lenne valami újat csinálni. Így jutottak el egy közös banda megalapításának tervéhez. Több, mint egy évig csak ketten voltak. Megfeszíttetten próbáltak, írták a nótákat.

1986. július 13-án érkezett el az első koncert ideje, amelyet a két alapító a csapat születésnapjaként tart számon. Az Almássy téri szabadidő központot választották helyszínül. A felállás ekkora forott ki...
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum