Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Janis Joplin Tribute

egyéb nevei:
besorolás: Együttes
weboldal:

KERESZTES ILDIKÓ ÉS A JANIS JOPLIN ELÉKZENEKAR
Janis Joplin (szül. 1943.jan.19.) volt a legnagyobb blues énekesnő,aki fehér létére olyan tökélyre fejlesztette a stílust,mint még fekete elődei sohasem. Későbbi jelmondatához híven - "élj gyorsan,szeress szenvedélyesen,halj meg fiatalon" - elszökött otthonról,ahol jól de unalmasan élt átlagos családja körében. 1961-től 66-ig végigjárta az országot,alkalmi munkákból élt,egy ideig még egyetemre is járt. 1966-ban eljutott San Franciscoba,tagja lett a Big Brother And The Holding Company-nak. 1967-ben Monterey-ben tűnt ki különleges ,rekedtes blueshangjával,és ettől kezdve figyeltek fel rá igazán. Albumuk, a Cheap Thrills hatalmas siker volt. Zenéjük alapzene,mely kiválóan ötvöződött a soul,a blues,és a korai hard zene. 1968-ban Bob Dylan menedzsere,Albert Gross vette pártfogásába Joplint. A második rocktörténeti jelentőségű albumának megjelenését már nem érte meg. Az életmódjával együttjáró napi több mint egy üveg whisky és drogok 1970. október 4.-én végleg elszólították a mikrofon mögül a 27 éves amerikai énekesnőt. halála után zenei örökségét megkímélték. Egy dupla koncretalbum,néhány válogatás,és a róla készült "JANIS" című film zenéje jelent meg hivatalosan emlékét idézve. Ő volt a hippikultúra csodálatos,és csodált nőalakja,a legenda,ami halála után végleg ennek az életformának a szimbólumává vált.

Joplin 2003 januárjában lett volna 60 éves. Ennek alkalmából alakult az Emlékzenekar. A Blues Alley-ben megtartott debütáló koncert sikerének hatására egész éves koncertkörúttá nőtte ki magát az egyszeri projekt. Felléptünk a paksi Gasztro-Blues Fesztiválon, a Petőfi Csarnokban, a Szigeten,a Nemzetközi Harley Davidson Fesztiválon és a Blues Alley-be is visszahívtak bennünket. A meghívások 2004-2005 ben is folytatódtak, tehát úgy döntöttünk, állandó formációvá tesszük a Joplin zenekart. Közel két órás programunkat Eric Clapton,Gary Moore,és Sting dalaival színesítjük a Joplin számokon kívül.A zenekar régóta a műfajban tevékenykedő kollégákból áll. Énekesnőnk a különösen kiemelkedő tehetségű Garda Zsuzsa,aki még sok más ismert produkcióban is szerepel. Vendégeink;Keresztes Ildikó,Rónai Orsi, Pribil György. Janis Joplin hangja, személyisége, stílusa máig kihat a rockzenei életre. Nevét mindenütt ismerik és elismerik. Reméljük, méltó emléket állítunk a fehér blues-énekesnőnek, és minél több helyre eljuttatjuk ezt a feelinget!!


Keresztes Ildikó-ének, Garda Zsuzsa-ének, Tóth Henrik-gitár, Moldoványi János-dob, Nagy Norbert-gitár, Prohászka Ferenc-basszusgitár.

 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum