Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Brains

egyéb nevei:
besorolás: Együttes
weboldal: www.brains.hu


Brains együttes tagjai
Brains együttes tagjai


A Brains együttes 1994 nyarán, ahogy szokott lenni Szentendrén egy fiatal baráti társaságból alakult. Többszöri tagcserék után alakult ki a jelenlegi, reméljük végleges ötfős formáció.

Gyakorlatilag zenénkben több stílus jelen van, a drum & bass - tól a hip-hop-on, acidon és a rockon át a folkos elemekig, mely valószínűleg abból is adódhat, hogy zenekarunk tagjai különböző zenei irányzatokat kedvelnek, és hát ugye csapatunk szerveződése demokratikus alapú.

A zenekar tagjai:

Jeli Igló Kapitány Gergely – dob/sampler
Varga Sóder - van Halen Norbert – szólógitár
Endrei Feketelászló - Kormi úr Dávid – basszusgitár
Tőkés Dj Szuper dj Ábel – gitár
Kéri MC Columbo András - ének/mc

A tagok átlag életkora 27 év. A zene (alkotást) autodidakta módon, később különböző zeneiskolákban tanultuk, fejlesztettük.

Brains mintegy tizenegy-tizekét éves történelme a kezdetektől a jelenig több fordulatot és fejezetet magába foglaló, rendkívül eseménydús már-már igazi kalandregény.

Több névváltoztatás, tagcsere, zenei irányváltozás után, úgy három éve a csapat szerkezete és egysége rendületlen, egyértelmű zenei progresszió és megbízható színpadi produkció jellemzi a zenekart.

Az alakulásunkat követő 3-4 évben egy meglehetősen intenzív divatos hardcore/metal stílus jellemezte zenénket. Tizenévesekként kimagasló hatással volt ránk még a Anthrax, Metallica és az AC/DC zenéje, mire az akkoriban, az undergound zenei körökben markánsan divatba jött Rage Against The Machine, és Biohazard zenekarok egyedi stílusa még ösztönzőleg hatott.

Az első koncertünk után (2004 December 3. Szentendre Barlang) a dunakanyari régióból viszonylag hamar továbblépve, egy pár hónap elteltével már az egész országban, Egertől-Szombathelyig koncerteztünk. Az eredményes és sikeres bulik eredményeképpen Szakácsi Gábor „Kispunk”, aki a feltörekvő tehetséges zenélő fiatalokban fantáziát látó, már rutinos punk/HC zenész felkarolta a csapatot és a régi bandáját újraélesztve, az előző zenekara nevére keresztelve a Brains-t, CAFB néven 1996 és 1997 között velünk dolgozott, koncertezett. A másfél éves kapcsolat és együttműködés jótékony hatással volt a csapatra a sok koncertnek (kb. egy év alatt 25-30 koncert) köszönhetően kellő színpadi rutinra, és magabiztosságra tettünk szert.

A következő évben, 1998-ban megjelent debütáló hanganyagunk „Színek” címmel, mely album számunkra is meglepő módon népszerű és sikeres lett az alternatív-undergound zenei szegmens körében. Még ez évben két új, állandó taggal bővült csapatunk Ásztai Bálint (szaxofon), Simonits László (trombita) személyében, akik mintegy 3 évet zenéltek velünk és sok szép közös élménnyel gazdagodtunk.

Az 1999-es év vízválasztó volt a Brains életében, hiszen egy új gitáros érkezett a csapatba, Varga Norbert személyében, akinek zenei irányultsága, és ízlésvilága a zenekar többi tagját is befolyásolva, egy új zenei mezsgyét, irányvonalat hozott mindmáig, folyamatosan megújulva meglehetősen egyedi kis muzsikánkba.

Első, ezt a tényt alátámasztó bizonyíték, hogy még az évben a ’Pepsi Sziget 99’ fesztiválon a Brains a közönség szavazatai alapján a második legjobb amatőr zenekar, illetőleg új gitárosunk a Fesztivál második legtehetségesebb gitárosa lett. A versenyen nyert tárgyi nyereményeinket rögvest pénzre fordítottuk, és kitartó bő egy év munkánk gyümölcseként megjelentettük második hanghordozónkat „Semmi Komoly” címmel, mely lemezt Dunakeszin a HSB stúdióban rögzítettünk.

A 2000-es évben a folyamatos koncertezés mellett megjelentek az első említésre méltóbb különféle irományok, újságcikkek (koncertbeszámolók, lemezkritikák) az írott médiákban (Rockinform, Wanted, Népszabadságban megjelent Új Péter írás a Mezőtúri Fesztiválon történt koncertünkről stb..) a zenekarról.

A 2001-es évben elkészült Dunakanyari Rasztabanditái címmel egy hat számos promóciós anyag, melyben már az instrumentális hangzás mellett az elektronikus dobalapok és digitális effektek is feltűntek, zenénket meghatározó elemekké váltak. A következő évben napvilágot látott maxi lemezünk ’Propeller’ címmel, mely korongról a Propeller és a Horse című számainkat több regionális és budapesti rádióállomás (Radír Rádió, Pilis Rádió, Est FM, Klub rádió) előszeretettel játszott akkoriban.

Igen szerény költségvetésből összehozott Looseboy című számunk videoklipjét 2004 nyara óta alkalmanként játssza a Magyar Zene Televízió (VIVA), és néhány kisebb lokális csatorna.

A 2002-es évtől kezdve rendszeresen koncertezünk külföldön. Az első szlovák és csehországi fellépések után 2003-ban megtörtént az első hosszabb lélegzetű turné Ausztriát, Németországot, Hollandiát és Belgiumot érintve. Játszottunk továbbá Szlovéniában, Horvátországban és Svájcban is. Ezek általában maximum pár száz fős publikum előtti klub fellépések. A csapat életében történt külföldi fesztivál fellépések kiváltképp meghatározóak voltak szinte kivétel nélkül.

Az első igazán nagy megmérettetés Németországban, Drezda városában történt tavaly, ahol a BNR fesztiválon mintegy 2500-3000 ezer ember előtt adtunk egy fergeteges élő koncertet, mely után idén is visszahívtak bennünket, és természetesen nem kisebb élményben volt részünk. 2004-ben a szlovákiai Trencsényben a Pohoda Fesztiválon, a fesztiválszervezők és a közönség egyöntetű véleménye szerint a legmeggyőzőbb produkciót hoztuk a „Fekete Ló – nem annyira ismert zenekarok” kategóriájában. Az első nagyszínpados külföldi fellépésünk talán a legemlékezetesebb színpadi élmény mindannyiunk számára.

A 2005-ös évben különösen nagy koncertélményként könyvelhettük el a berlini Karneval der Kulturen nevű fesztiválon történt fellépésünket, ahol mintegy 7000-8000 érdeklődő előtt játszottunk nagy sikerrel és öregbítettük hazánk jól megérdemelt hírnevét. Másik felejthetetlen élményünk, pedig az volt, amikor Hollandiában az amszterdami fellépésünk után Pandit G és MC Akthawata az általunk etalonnak tartott Asian Dub Foundation zenekar alapítóatyja és jelenlegi MC-je elismerését fogadhattuk.

Természetesen 2005-ben is majdnem minden nagyobb hazai fesztiválon játszottunk (EFOTT, Hegyalja Fesztivál, VOLT, KOTTA) és Sziget, ahol a Bahia sátorban telt házas bulin egy fantasztikusan pompás közönség előtt mutatkozott meg új mc/énekesünk MC Columbo – Kéri András, aki egyébként a Gimme Shot Crew oszlopos tagja is egyben. A korábbi zenekar-alapító tag – énekes Dobai András családi elfoglaltságokból kifolyólag végleg kilépett a zenekarból. A szakmai körökben már elismert, igen tehetséges MC Columbo legalább akkora lökést adhat a bandának, mint anno a gitáros-zeneszerző Varga Norbert érkezése.

2005 Decemberében megjelent három év útán a következő Brains hanganyag OOO DEM Maxi néven három saját Brains számmal, és négy remix-el (Modul rmx; SKC rmx, Irie Maffia rmx; Columbo feat Eckeleon rmx).

Figyeljétek az oldal híreit, és gyertek minél többször Brains koncertre!

Sziasztok!

BRAINS / DUNAKANYAR RASZTABANDITÁI / diszkgráfia:
Színek 1998
Semmi Komoly 1999
A Dunakanyar Rasztabanditái 2001 - Promóciós hanganyag
Propeller 2002 - Promóciós anyag
OOO DEM Maxi 2005

Kontakt: 2013 Pomáz Sport u. 7
Tel: 06 20 9949 498 - Tőkés Ábel
E-mail: brains@brains.hu
Internet: www.brains.hu
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum