Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Satoshi Tomiie

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal:


Satoshi Tomiie
Satoshi TomiieSatoshi Tomiie
Satoshi Tomiie
Satoshi Tomiie egész egyszerűen Japán legsikeresebb nemzetközileg is elismert DJ-je és house producere. Tomiie egészen fiatalon került kapcsolatbe először a zenével, amikor a szülei biztatására elkezdett zongorázni. Csodálatra méltóan gyakorolt is 10 éven keresztül, s odáig fejlődött, hogy szenvedélyes jazz-zongorista lett belőle. Játszott egy csomó iskolai zenekarban, együttesben is. Aztán nem sokkal később a hip hop zenék hangzásvilága ragadta magával, így már nem volt elég számára a saját együttese. Ekkor valósággal üstökösként csapódott be a DJ-k és producerek világába. Aztán jött a house, Tomiie meghallotta, s a korai chicago-i mix-felvételek teljesen megigézték.

Egy japán kozmetikai cég megkereste Tomiie-t, hogy írjon nekik egy zenét a közelgő promóciós partijukra, amin a legendás DJ Franckie Knuckles is játszott. Knuckles meglátta Satoshi Tomiie muzsikájában a lehetőséget, s felkérte a fiatal japán fiút, hogy dolgozzon vele. Ennek a kooperációnak lett az eredménye a „Tears”, ami mára egy klasszikusnak számító, mind a mai napig figyelemre méltó hangzásvilágú vocal house track. Tomiie legyőzve minden akadályt New Yorkba költözött. Amióta 1989-ben megjelent a Frankie Knuckles-szel közösen készített világsikerű sláger, a „Tears”, folyamatosan fejlődött, s végül a frontembere lett az egyik legnépszerűbbnek számító bandának, a Def Mixnek. Ez idő alatt is készített azonban saját remixeket és olyan nevekkel dolgozott együtt, mint pl. Simply Red, David Bowie, U2, Mariah Carey, Misia (japán első számú R’n’B énekese) – hogy csak néhányat említsek közülük.

Jóllehet, Satoshi Tomiie Japán vezető DJ-je, a döntő fordulat az olyan nagy house-mesterek mellett következett be számára, mint David Morales vagy Frankie Knuckles, akik arra sarkallták, hogy fejlessze ki a saját hangzásvilágát és egyéni stílusát, egyáltalán, hogy csináljon magából igazi sztárt, oszlopos tagjává válva a DJ társadalomnak. Tomiie folyamatosan turnézik, s pörgeti a lemezeit a világ legnevesebb klubjaiban.

2000-ben Tomiie elkészítette első, bemutatkozó albumát a Sony Music gondozásában „Full Lick” címmel. A lemezen szerepel többek között Kelli Ali (korábban a Sneaker Pimps szólóénekese), Diane Charlemagne és Robert Owens is. Az albumot a kritikusok is hangos üdvözléssel fogadták, a rajongókat és a sajtót egy emberként lehengerelte, s minden egyes single bekerült a dance chart legjobb 10 helyezése közé. Az albumról az „Up in Flames” című felvételt John Digweed is felhasználta egyik mixéhez, és listavezető dance sláger lett belőle Nagy-Britanniában. A „Full Lick” többi trackjét is számos DJ feltette a mix albumára. Többek közt Steve Lawler is játszott egy Satoshi Tomiie-zenét a Global Undergoundnál megjelent lemezén. Az Egyesült Államokban az „Up in Flames” és a „Darkness” alapozta meg Tomiie hírnevét az Alternative nevezetű zenei szcénában, ami tulajdonképpen nem más, mint a Dance szcéna. A következő Global Underground kompiláción, amit John Digweed követett el, a „Love in Traffic” című opus is szerepelt a „Full Lick”-ről, továbbá három másik Satoshi produkció, illetve remix is fellelhető a lemezen.

A közelmúltban indította be Tomiie a saját labelét, a „SAW.RECORDINGS”-et. Végülis ez volt az álma: létrehozni egy olyan platformot, amely a lehető legtöbb teret biztosíthatja az új, kreatív ötleteknek, kísérleteknek, no és persze az undergroundnak. Amint az első single megjelent (Bipath-tól a „Paranoize”), azonnal felkorbácsolta a DJ-társadalom kedélyeit szerte a világon.

A SAW.RECORDINGS csak egy a sok közül, amiben Satoshi Tomiie mostanában nyakig benne van, s el kell ismerni, folyamatosan formálja, befolyásolja a dance zenei szcénát csakúgy, mint magát a house zenét is. A house muzsika állandóan változik és fejlődik, tágulnak a határok, s persze Satoshi Tomiie az egyik húzóerő, aki ezeket a határokat folyton feszegeti. Nem szabad azonban elfeledkeznünk a Def Mixes gyökereiről sem, hiszen Tomiie nemrég egy új mix összeállítást készített a Definity Records számára, ami tovább öregbíti hírnevét a világban.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum