Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Dave Seaman

egyéb nevei:
besorolás: DJ, Producer
weboldal:


Dave Seaman
Dave SeamanDave Seaman
Dave SeamanDave Seaman pályafutása tizenkét éves korában kezdődött. "Az első fellépésemre 1981-ben került sor, egy barátom tizenegyedik születésnapján. Én csak egy évvel voltam idősebb, és emlékszem, hogy az akkori slágerlistát Bucks Fizz Making Your Mind Up című szerzeménye vezette. Egy havertól kellett kölcsönkérni a másik lemezjátszót."

A leeds-i születésű kissrácra egy versenyen figyeltek föl először, egyből lehetőséget kapott: részt vehetett a New York-i New Music Seminaron, az akkoriban vezető zenei konferencián. A DMC fejesei hiába ácsorogtak a város legmenőbb klubjának bejárata előtt bebocsátásra várva, amikor megjelent a szemtelen tinédzser, aki korábban összehaverkodott a kidobóval, és bevezette őket a szórakozóhelyre az átkokat szóró, kinnrekedt kluberek hömpölygő tömegén keresztül.

Mindez annyira lenyűgözte a főnököket, hogy felajánlottak neki egy szerkesztői állást saját house-profilú lapjuknál, a Mixmagnél. Amellett, hogy megalapozta a magazin mai napig töretlen hírnevét, Dave okosansaját dj-karrierjének ugródeszkájaként is felhasználta a Mixmaget. Így amikor az újság fotósa klubot nyitott Shelley's néven, az ifjú Seaman azon kapta magát, hogy Sasha előtt warmupol. A Shelley's és ő is elég hamar befutott a kilencvenes évek brit klubvilágában.

Ahogy teltek az évek, Dave Seaman egyre kacérkodott a zeneszerzés gondolatával, majd összeállt Steve Andersonnal és megalapították a Brothers in Rhythmt. A korai kilencvenes években olyan klubhimnuszokat hoztak össze, mint a Such a Good Feeling vagy a Peace and Harmony, melyeket manapság már megmosolygunk, de akkoriban talán mégiscsak valamiféle áttörést jelentettek. Hamarosan a Pet Shop Boys is felfigyelt rájuk, és a Such a Good Feeling-et Chris Lowe az 1990 legjobb szerzeményének nevezte, és nem telt el sok idő, a Brothers in Rhythm már a Go West-et, a Was It Worth It-et és a Dj Culture-t dajkálta London legmenőbb stúdióiban.

A kéttagú formáció emelett Kylie Minogue számára is írt néhány szerzeményt, többek között a Did It Again-t, a csábítós-atmoszferikus Confide in Me-t. "Erre vagyok a legbüszkébb" - így Seaman, aki rögvest belecsöppent a szigetországi popzene közepébe. Dave aztán hamar elkapta a kezdődő proghouse-t is, és a Mixmag volt főszerkesztő-helyettesével, Nick Gordon Brownnal megalapította a Stress Recordsot, mely Sasha és John Digweed, a Groove Armadá-s Andy Cato korai munkáit jelentette meg.

Ekkorra már a Brothers in Rhythm is magáévá tette az új hangzást, "ötvözve az amerikai groove-okkal, a brit dubbal és az európai techno érzékenységével", olyan progresszív-house klasszikusokat alkotott, mint a The Mighty Ming (Brothers Love Dubs néven) vagy a Nasty Rhythm (Creative Thieves néven). Szétszedték, átalakították és újra összerakták David Bowie, a Placebo, a U2, Alanis Morrisette, a New Order, a Blur és Sting számait. Minden bizonnyal a brit dance-producerek egyike sem volt akkora hatással a popzenére, mint a Brothers in Rhythm.


Mexikói utcakép
Mexikói utcakép1998-ban Dave Seaman New Yorkba költözött, majd amikor egy évvel később hazahúzott, hasonszőrű zeneimádókkal újabb kiadót alapított, Audio Therapy néven. Ausztráliában felfedezte Phil K-t, Luke Chable-t, és aminek talán a legtöbben örülnek, az Infusiont. "Az egész arról szól, hogy jól érezzük magunkat, és hogy megértsük a zene mélységét és művészi kifejezőerejét. Meg kell találni az egyensúlyt. És megpróbálom ezt beleültetni a szerzeményeinkbe és a dj-szettjeimbe is."

Dave Seaman

Bika, Szűz aszcendenssel, nemzetközileg elimsert DJ, zeneszerző, szenvedélyes, következetes, makacs, kopasz, véleményéhez ragaszkodó, maximalista Yorkshire-i breaktáncos, a kültuszminiszter fia, egykori szerkesztő a Mixmag Magazinnál, tagja a díjat nyert Brothers in Rhythm duónak, amely remixelte olyan pop csillagok dalait, mint Kylie, a Pet Shop Boys, Pulp, Garbage. Placebo, nem beszélve a progresszív maffia (Sasha, BT, Way Out West) zenéiről. Utazik, edzi magát, film guru, mindig csinál valamit, sohasem áll meg.

Leeds United szurkoló, Mel B szomszédja, Billy Corgan hasonmás, Stella McCartney születésnapi DJ-je, Robbie Williams-el ebédel kebabot, 1/5 fontos biztosítása van, a Stress label egyik alapítója, néha New York East Village negyedében lakik, vagy egy templomban egy kocsma szomszédságában.

Sok DJ van, aki élvezi azt, hogy az elektronikus tánczene kialakulásához nagymértékben hozzájárult. Jó helyen voltak jó időben. Tehetségesek? Igen! Kihasználták a lehetőséget? Mindenképpen! -és egy kicsi szerencsések.

Dave is, természetesen! Belecsöppent a breakbeat robbanásba, a Mixmax legfiatalabb szerkesztője lett. Ezzel ellentétben Ő volt az, aki zenei érzékenysége miatt felismerte az Acid House zene fontosságát, így az újságot az egyik legolvasottabb szaklappá tette. A többi már történelem.

Szintén szerencsés volt, hogy jó barátságba került Steve Andersonnal a DMC lemezstúdióban. Egy tiszteletre méltó tehetséges páros lett belőlük, akik a "Such a Good Feeling" című szám sikere után nagyszerű mixeket készítettek, amelyek eredményeképpen az Egyesült Királyság legjobb remixerévé váltak.
Olyan sztároktól kaptak felkérést, mint Michael Jackson és Sting, producerként működtek közre Kylie, a Pet Shob Boys és a Take That lemezein.
Jelenleg olyan együtteseknek adták kölcsön hibátlan hangzásukat, mint a Garbage, Pulp, Placebo, Blur, és még egyéb projectek.

Szerencsés volt azért is, mert partnerével Nick Gordon Brown-al megalapították a Sterss labelt. Olyan emberek kezdtek náluk, mint Sasha, Digweed, Full Intention, Andy Cato (Groove Armada).

És ne felejtsük el, hogy szerencse szegődött mellé akkor is, mikor Garry McLarnen, a Mixmag fotósa elinvitálta a páratlan Shelleys-be Stoke on Trentben, amely az ország legjobb house clubjává vált. Többek között ez a tény is alátámassza Dave tehetségét, és azt hogy még mindig nagyon népszerű a szigetországban.

Az évek során Davenek sikerült népszerűségét megtartani. Jelenleg első nagy szerelmének a lemezlovaskodásnak az űzésével foglalkozik leginkább. Emiatt
első osztályú jeggyel repülte körül a világot és keverési technikája is folyamatosan fejlődött. Többet utazott, mint bárki más, és az összes kontinensen megfordult már jó párszor. Angliában pedig minden szuperklubban játszott,mint a Renaissance, a Gatecrasher, és a Cream.

2000 ben Dave és ismert kollegái a Therapy keretében folytatták sikereiket. Mint a Renaissance Media nevű Notthingham-i helyszínén, olyan DJ-k léptek fel, mint Timo Maas, Anthony Pappa, Slacker, Evolution, és a The Ight. A Renaissance Ibizai rendezvényei keretében pedig együtt lépett fel a pop legnagyobb sztárjaival, mint pl. All Saints, Moby, Kylie és a Moloko. Ezen felül valahogy megoldotta, hogy még ebben az esztendőben legyen ideje összeállítani két fantasztikus mix cd-t, a Renaissance Awakenings-t és második GU CD-jét. Remixelte a Placebo, Human Movement és a Naimee Coleman egyik számát a Brothers In Rhythm keretében. BBC keretében dokumentumfilmet készített az Ausztráliai partikról és életnagyságú fotó készült róla egy Japán Levis hirdetéshez.

2001-ben sincs pihenés. Már el is indult első világkörüli turnéjára olyan egzotikus helyekre, mint Costa Rica, Punta del Este, Peru, ő lett az első külföldi lemezlovas, aki Columbiában játszhatott. Elindította Audio Therapy nevű új kiadóját, amely erős kapcsolatban van a Brothers In Rhythm duóval.
A következő Audio Therapy megjelenése a napokban várható, ezt Lexicon Avenue –val készítette.

Folyt köv…..
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum