Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Danny Tenaglia

egyéb nevei:
besorolás: DJ, Producer
weboldal: www.dannytenaglia.com


Danny Tenaglia
Danny TenagliaA dj-ként és producerként egyaránt tisztelt Danny Tenaglia 1961. március 7-én született New Yorkban, tipikus olasz-amerikai család sarjaként. Gyerekkorában gitáron és szaxofonon játszott, de az iskola helyett legszívesebben a környék lemezboltjaiban lógott.

Tízéves korában ugyanis elővigyázatlan szülei egy bakelitlemezzel ajándékozták meg, mire a srác hamar zenefanatikussá vált. A padban való egésznapos ücsörgést hamar megunta, tizenhét évesen befejezte iskolai pályafutását, és inkább a zenélésnek szentelte életét.

Danny alászállt a helyi lemezboltok legmélyebb bugyraiba, mániája gyűjtőszenvedéllyel társult: különleges, unikumnak számító megjelenésekre vadászott, legtöbbször inkább a B-oldali számokat preferálta az A-oldal helyett.

Ekkoriban olyan zenészek munkái hatottak rá, mint a philly soul hangzást képviselő The Trammps, a "soul lelkének" tartott Motown-előadó, Marvin Gaye, az afrikai trombitás Hugh Masekela, és az akkor kialakulóban lévő diszkó ifjú producere, Giorgio Moroder.

Tizenhárom évesen hallotta élete első mixkazettáját, és attól fogva ő is elkezdte otthon a lemezek egymásra keverését. Egy évre rá debütált a dj-pult mögött egy klubrendezvényen, majd több helyen is megfordult. Első rezidenciáját egy görkoris diszkó lemezlovasaként szerezte meg, a hetvenes évek végén.

1979 egyik éjszakáján leugrott az egykori teherautó-szervizből átalakított híres-hírhedt melegklub, a Paradise Garage partyjára, ahol annak ismert lemezlovasa, Larry Levan gyakorlatilag mindent játszott. Vegyes szettjeiben diszkót, soult, gospelt, rockot, reggae-t, európai electropopot, de még elvont krautrockot is hallhattak az odalátogatók.

Ebből a stiláris eklektikából fejlődött ki a legtipikusabb New York-i dance-műfaj, a house "unokatestvére", az erőteljes gospel-hatásokkal megbolondított garage. Danny a klubban találta meg álmai netovábbját, magával ragadta a Levan által képviselt egyedi hangzás és a klub hangulata.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum