Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Pöli

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal: www.djpoli.hu


Pöli
Pöli1995-öt írunk. Némi késéssel Magyarországon is elindul az őrület, és a modern elektronikus tánczenei műfajok egyre inkább teret nyernek a klubokban és a szerveződő underground partikon. Az első néhány év útkeresése közben a lemezlovasok közül kiemelkedik az első generáció, akik már maguk is hirdetik az igét országszerte. Pöli karrierje is innen datálható, amikor Szekszárdon diszkót és funkyt játszva 95’-ben Nürnbergben tesz fel egy bulin, ahol megfertőződik a modern elektronikus tánczenék hangulatával. Hazatérve szülővárosában és a környéken szervez partikat Jutasi Tamással és Garfielddal. Az ismeretségből szoros barátság lesz és 97’-ben összeáll a legenda Kecelen. Egy vidéki kis városban az országban talán egyedülálló zenei miliő és közönség formálódik, az ekkor még alig ismert deep, tribal, epic house és trance hőskorában. Az ország minden tájáról érkező klubberek és a BPM hozta külföldi sztár dj-k mellett, ekkor emelkedik ki a magyar dj-társadalomból egy új generáció, aki mára talán a leghitelesebben képviseli a ma csak progressive house néven elhíresült zenei világot. Pöli neve is ekkor kerül be a köztudatba. A keceli mag félistenként emlegeti reggeli szettjeit a Bárban, - ahol megszületett az első saját project is Garfielddal közös szervezésben – a BALKAN BEAT BROTHERS. A 4 jóbarát (Pöli, Garfield, Sur-Prise, Guntar) a keceli bulik mellett a klubokból kivonulva szabadtéri partykat szervez ezen a néven egy baráti társaság számára, melyek ’Erdős Buli’ néven híresülnek el, és mára több mint félezer party arcot vonzanak szerte az országból. Ez az, ami megalapozza hírnevüket és a klubkultúra angliai hőskorához hasonlóan a „föld alól” kiindulva hódítják meg a közönséget.
Az inspirációkat nyújtó első Renaissance mixek, (Sasha, John Digweed és a Fathers Of Sound keze alól), vagy a Globalunderground sorozat egyes darabjai elevenednek azután meg Kecelen, és Pöli együtt játszik a világ legnagyobb dj-ivel. Az álom lassan valósággá válik…

A keceli bulik országszerte híressé teszik az ott játszó dj-ket és 1999-ben Pöli - Kühl Tamással és Sur-Prise-val a HEAVEN project keretein belül már a fővárosban is „hirdeti az igét” - előbb az E-Play-ben, majd az átalakítás után a Face-ben. Az igazi áttörést Budapest új szuperklubjának megnyitása jelenti majd, ahol a BPM és a HEAVEN csapatának tagjaként Pöli is rezidensi posztot kap. A HOME-on keresztül immáron a fővárosban is - az ekkor már progressive house névre keresztelt stílus - legnagyobbjai tesznek fel és a műfaj, valamint a club népszerűségével együtt az ott játszó dj-k karrierje is a magasba emelkedik. Bár a nyitóbulit követően Pöli és a Balkan Beat csapata távozik a Home-ból és a Heaven project is felbomlik - a BPM távoztával a club újra a srácok mellett teszi le voksát, akik közül Pöli lesz az, akire mint első számú rezidensre épít a továbbiakban a Home. Az új koncepció részeként Pöli-vel és barátaival megszületik az ESSENCE - a club saját partysorozata kizárólag ínyenceknek-, melynek eredményeként a keceli feelinghez hasonlóan itt is kialakul egy baráti társaság, melyet az ország egyik legjobb közönségeként tartanak azóta is számon. A születés (2001) óta Pöli vezényletével a fiatal magyar tehetségek éppúgy bemutatkozási lehetőséget kaptak ezeken az estéken, mint a szcéna nemzetközi nagyágyúi, akikkel Pöli a Home egyéb rendezvényein is együtt játszott. Az Essence nyugodtan mondhatjuk ily módon egyfajta missziót is felvállalva közönséget formált és nevelt úgy, hogy gondolt az új generációra is! A keceli, a homeos, és egyéb fellépések során mindeközben Pöli együtt játszik a „fél világgal” – legalábbis a szcéna szinte valamennyi ismert vagy éppen feltörekvő nevével. A nemzetközi sztárkavalkádból álljon itt néhány név, akikkel emberünk együtt muzsikált!: Sasha, John Digweed, Deep Dish, Nick Warren, Anthony Pappa, Dave Seaman, Danny Howells, Steve Lawler, Lee Burridge, Tiesto, Sister Bliss, John Creamer, Satoshi Tomiie, Seb Fontaine, Hernan Cattaneo, Francesco Farfa, Lexicon Avenue, Austin Leeds, Craig Richards, Marcus James, Nigel Dawson, Ian Ossia, Enzo, Oliver McGregor, Chris Gainer, Darko, Paul Rogers, Ian Carbon, Dave Ralph, Paul Davis, James Holden, Bomb The Bass, Envy, Timo Maas, James Zabiela, Harry & Jane, Marc Huges,Chemical Brothers,Hybrid,Luke Chable,Groove Armada,Moshic,Astro & Glide,Carl Kennedy,Banco De Gaia,Paul Oakenfold,Chus & Ceballas,Junkie XL,Low End Specialists,Sander Kleinenberg, Steve Porter, Faithless…

Ha megnézzük a felsorolást szinte nincs olyan név a szcénából akivel ne játszott volna együtt, nyugodtan mondhatjuk - az álom megvalósult! Az egykor inspirációt nyújtó világsztárok mellett Pöli ma már az ország egyik legelismertebb lemezlovasává vált, a Home Club, a keceli Club Korona, a Renaissance Hungary és a Balkan Beat Brothers rendezvényeinek rezidense, munkáját a sajtó éppúgy elismeri (a 2002-es év hazai „felfedezettje” díj nyertese a Check Awards-on), mint a közönség és a szakma. Eddigi pályafutásának megkoronázásaként ezért is esett rá a választás, mint a Renaissance Hungary első kiadványának mixelőjére, aminek megjelenése rajta kívülálló okok miatt nem jött létre.

2004-ben felkérték a siófoki Flört club rezidensi posztjára, majd néhány hónapos szünet után ismét a Home rezidense lett. Az év elején barátnőjével megalapították a Music Addict projectet, aminek célja a fiatal, tehetséges producer/Dj-k bemutatása Magyarországon.

Szinte minden komolyabb elektronikus zenei fesztiválra meghívást kap, illetve elég sok progresszív zenei rendezvényen játszik.
Több mint 10 évi kemény munka után a hazai dj-társadalom legfelsőbb ligájába küzdötte fel magát!

 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum