Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Richard Bartz

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal:


Richard Bartz
Richard Bartz


Richard Bartz
Richard Bartz


Richard Bartz 1976-ban, Münchenben született. Egészen fiatal korában a rock zenéért rajongott. 15 évesen véletlenszerűen betévedt egy illegális techno buliba, amely óriási hatással volt rá, ettől kezdve a legendás Ultraworld parti sorozat rendszeres látogatója lett. A techno hangzás annyira megfogta, hogy hamarosan próbára tette magát bátyja hangstúdiójában, aki amúgy másodosztályú horror filmekhez készített „zenéket”. Néhány próbálkozást követően Richard egy demo szalaggal és a kezdők önbizalmával felszerelkezve besétált egy közeli lemezboltba, az Optimalba. Az Optimal tulajdonosa egyben a Disko B kiadó vezetője is volt, a felvételek tetszettek neki, így Richard hamarosan már ennek a híres labelnek készíthetett remixeket.
1993 mérföldkő volt Richard zenei karrierében, közreműködött ugyanis DJ Hell debütáló albumán, a "Geteert und Gefedert"-en. Egy évvel később Acid Scout néven elkészítette első szóló projektjeit. Ezen a művésznéven adta ki első két albumát, a "Safari"-t és a "Sci-Fi"-t, valamint olyan techno klasszikusokat, mint például a "4 degree" és a "Balance. Megjelenései sikerén felbuzdulva elkezdett live act-ként szerepelni, ugyanis a dj-zés soha nem állt közel hozzá..
1995-ben megalapította saját kiadóját, a "Kurbel"-t, hogy elég tere legyen saját műveinek, illetve olyan barátai munkáinak a megjelentetéséhez, mint DJ Hell, Heiko Laux vagy Savas Pascalidis. A „stílusok háborújáról” elhíresült Kurbel az egyik legjelentősebb német techno kiadók egyike lett az idők folyamán. Richard emellett saját nevén egy mélyebb, minimal jellegű és érettebb hangzást is kialakított. Saját kiadója mellett más labeleknek is készített zenéket, mint például a „Music for Millions" című albumát és az 'Evolution Revolution EP"-t a Disko B-nek, vagy a Kanzleramt-nál megjelent nagysikerű „Subway"-t, ami abszolút saját stílust, sőt, később kultuszt alakított ki. A zene mellett más kihívások felé nézve Richard a multimédia reklámok készítésére kezdett koncentrálni. Ez a tevékenysége azonban nem gátolta meg abban, hogy továbbra is nemzetközileg elismert live act legyen, olyan emlékezetes fellépésekkel, melyek közül az egyik Sven Väth Cocoon labelének gondozásában "Live at Cocoon Club" néven látott napvilágot.
Richard hosszas produceri szünetét a 2004-es Midnight Man törte meg ami a Gigolo-nál jelent meg. Nemcsak megfelelt a magas elvárásoknak, de kifejezetten meglepő, újszerű, vibráló, életteli albumnak bizonyult. Sikere arra ösztönözte, hogy újra stúdióba vonuljon, hogy végre saját kiadójánál is egy nagyobb munkával jelentkezzen. A 14 track-et tartalmazó "Big" névre keresztelt mestermű 2006 január végén látott napvilágot a Kurbel-nél és egy igazi visszatekintés azokra a pillanatokra amikor 15 évesen kezdetleges, de meghatározó techno rendezvényeken koptatta cipőjének talpát, de megtalálható benne a mai napig megtett hosszú útjának összes emlékezetes tényezője. A zenék harcolnak egymással, mégis hihetetlen harmóniát képeznek és bemutatják, hogy honnan indult és hova is tart a techno 2006-ban.

Az album megjelenését követően Richard Bartz lemezbemutató világturnéra indul és ennek keretében látogat el szeretett hazánkba február 18-án a budapesti Events Hall-ba, hogy a 10. évét taposó Hyperspace-en is megmutassa, hogy mi is számára a modern tánczene.
Richard Bartz Discography
4 Degrees 12" - Disko B
Balance 12" - Disko B
Safari CD/12" - Disko B
Musik für Millionen CD/12" - Disko B
Pot / Junkyard 12" - Disko B
Sci-Fi CD - Disko B
Style Wars EP 12" - Kurbel
Ghettoblaster 12" - Kurbel
(The Endless Tales of) Saug 27 12" - Kurbel
Take A Shot / Break The Rulez (w/ DJ Hell) 12" - Kurbel
Subway 12" - Kanzleramt
Ghettoblaster II 12" - Kurbel
The Traveller 12" - Kurbel
Holographic EP 12" - Kurbel
Rock My Body To The Beat 12" - Gigolo Rec.
Live at Cocoon Ibiza CD - Cocoon Rec.
Navigator EP 12" - Kurbel
Spiralistic 12" - Kurbel
Sexy Robot – The Remixes 12" - Kurbel
Don't Stop! (w/ Johannes Heil) 12" - Kurbel
Everybody Knows 12" - Kurbel
Midnight Man CD/12" - Gigolo Rec.
1000 Styles (Part 1) 12" - Kurbel
Ghettoblaster III 12" - Kurbel
Munich Motorcity – BaVarious Artists Part 1 12" - Kurbel
Big CD/12" – Kurbel


http://www.kurbel.com

Kurbel - Munich :: D
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum