Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Nick Warren

egyéb nevei:
besorolás: DJ, Producer
weboldal: www.djnickwarren.com

Nick Warren az az ember, akiből árad a muzikalitás. Tökéletesre csiszolódott stílusát a hangsúlyos ütősök és dobok, a magával ragadó dallamok, a szárnyaló zenei hangzás finom egyvelege jellemzi. A közönsége hiába áll két lábbal a talajon, azt kell tapasztalnia Nick szettjei alatt, hogy az bizony hullámzik, s hol a magasban, hol a mélyben találja magát – ettől olyan különleges az ő zenéje. Az ő mélységei úgy hatják át a közönséget, mint a morfium: a hangulat egyre csak fokozódik, s amikor a lámpák kialszanak, és a termet füst borítja be, az emberek eggyé válnak a muzsikával, ösztönből mozognak a ritmusra, s minden hétköznapi gond és probléma eltörpül, az élet egyszerre édessé válik. Mindez nem varázslat, csupán Nick áll a lemezjátszók mögött.

Ezek után érthető, hogy miért respektálják annyira Mr. Warrent világszerte: ha valaki, hát akkor ő nagyon jól ismeri a titkát annak, hogy hogyan lehet megutaztatni a partik közönségét, s iszonyú magaslatokba eljuttatni az embereket újra és újra. Ez pedig egyrészt intuíció, másrészt tapasztalat. Nick teljesen a zene bűvkörében él – valósággal mániákus. Ki hinné, hogy punk-rockon, reggae-n és popzenén nőtt fel, hogy végül aztán a house zene kerítse teljesen a hatalmába? Ez a pillanat – mint oly sok kollégájánál is – a ’80-as évek végén következett be. Bristolban élt és játszott néhány évig, a városban Wiggle néven futatta klubestjeit barátaival. Aztán egyszercsak jött az új hangzás Amerikából.

1990-ben Vision néven indult egy új house klub Bristolban, Nick pedig élt a pillanat adta kedvező lehetőséggel: a hely egyik rezidenseként hátborzongató baleári felvételeket pörgetett a népnek, és house-t mixelt Frank Sinatra-val meg The Clash-sel. Persze midnenki egyből róla kezdett el beszélni. Egy kisebb csoport figyelmét is magára vonta, a banda neve: Massive Attack. Az együttes mindjárt magával is hurcolta Nick-et az első amerikai turnéjára, melyből egy életre szóló barátság lett.

Mialatt a Massive Attack hivatalos warm up DJ-je lett, Nick nekilátott, hogy saját zenéket írjon, s beállt a Massive Attack remixer-csapatába is. Közben egyre nőtt a rajongótábor, s Nick kezdett ráérezni a DJ munka igazi ízére: ekkor gyűjtötte a legtöbb tapasztalatot arról, hogy az egyes zenék hogyan hatnak az emberekre. Persze a zenei magazinok is elkezdtek egyre többet foglalkozni a „Nick Warren-jelenséggel”.

Ekkoriban (1994) ismerkedett meg egy másik bristoli producerrel, Jody Wisternoff-fal, akivel nemcsak barátok lettek, hanem megalakították a Way Out West nevű formációt, s elkészítették minden idők egyik legnagyobb progis klubhimnuszát, az ’Ajare’-t.

A ’The Gift’ három évvel később a slágerlisták élére katapultálta a duót: Nick és Jody beállt a szupertsztár DJ-k sorába. No, de a WOW pályafutása már egy másik történet…

Nick karrierje viszont szárnyra kapott, s azóta is járja a világot Szingapúrtól Ausztrálián keresztül Európáig.

1999-ben a liverpooli szuperklub, a Cream rezidense lett, s még ugyanebben az évben elkészítette első mix-albumát a rangos Global Underground sorozatának. Azóta már e világjáró, partikat bemutató szériának összesen 5 részét köszönhetjük Nicknek, melyből az egyiket éppen Magyarországon, a keceli Club Koronában rögzítették. Nick Warren rendszeresen játszik kis hanzánkban, s számtalan kellemes percet okozott már a magyarországi klubbereknek, s vélhetően még fog is…
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum