Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Paul Oakenfold

egyéb nevei:
besorolás: DJ, Producer
weboldal:


Paul Oakenfold
Paul Oakenfold


Paul Oakenfold, akit a Guiness rekordok könyve a világ legjobban kereső lemezlovasaként tart számon, Londonban született és nevelkedett. Tizenhat évesen már Dj-ként dolgozott barátjával, Trevor Funggal. A nyolcvanas évek első felében New York-ba költözött, és helyi bárokban és rádióadóknál dolgozott. Visszatérve Angliába, a Champion Records-nál kapott állást, az volt a feladata, hogy minél több tehetséget találjon. Ebben a munkakörben, olyan előadókat indított útjára, mint Salt n’ Pepa és a Jazzy Jeffc The Fresh Prince.

A nyolcvanas évek második felében újra lemezlovasként kereste kenyerét, és az egyik legnépszerűbb ibizai DJ-vé küzdötte fel magát. Angliába visszatérve, társaival együtt átalakították a dance akkori hangzásvilágát.

Zenei tapasztalata révén elkerülhetetlen volt, hogy producerként is kipróbálja magát. 1991-ben ő segédkezett a Happy Mondays debötáló lemezén. Bár továbbra is lemezlovasként dolgozott, egyre több időt töltött a stúdiókban. Partnerével, Steve Osbourne-nal a kilencvenes években olyan előadókkal dolgoztak együtt, mint a U2, a Cure, a The Rolling Stones, vagy Snoop Doggy Dog. Sikereit és szakmai hírnevét kiaknázva 1992-ben saját kiadót alapított, Perfecto néven.

Az igaz nagy áttörést azonban az Even Better Than The Real Thing című U2 dal remixe hozta meg: az ír rockerek hálából elhívták a Zooropa világ körüli turnéra. Ezt követően Paul rezidens DJ lett a liverpooli Cream, és a londoni Ministry Sound Of London szórakozóhelyeken. Ő volt az első lemezlovas, aki a Glastonbury fesztivál nagyszínpadán játszhatott.

Mivel az Egyesült Államokban ritkábban tudott fellépni, csak ott jelent meg az Another Wolrd című lemez, ami hamar aranylemez lett. Közben Oakenfold filmzenéket is készített, többek között a Kardhal, a Majmok bolygója, a Jelek vagy éppen a Mátrix albumaira.

Tisztelet parancsoló zenei pályafutása ellenére első szerzői albuma csupán 2002-ben jelent meg Bunkka címen. A lemezen vokalistaként olyan előadók bukkannak fel, mint Nelly Furtado, Ice Cube és Tricky.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum