Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Zanzibár

egyéb nevei: Gabszi, Miki - Steklács Miklós, Rita - Terecskei Rita, Doni, Sidi - Sidlovics Gábor József
besorolás: Együttes
weboldal: www.zanzibar.hu


Zanzibár
Zanzibár


A zenekar megalakulásának hivatalos dátuma 1999. január 2. Három ceglédi zenekar - az Artéria, a Space Box és a Fear of Silence - tagságából jöttek össze a srácok, akkor még énekest keresve. Mindhárom együttes kisvárosi koncertjein ott ugrabugrált egy hosszú barnahajú lány, nagy feltűnést keltve maga körül. Tehát már nem voltak idegenek egymásnak, amikor '99. január 1-én hajnalban az akkor még rendőrként dolgozó Terecskei Rita igazoltatta a szilveszteri buliból hazakacskaringózó autót, aminek Sidi, Gabszi, MikC és Doni voltak az utasai. Rita elengedte a fiúkat, ezért (akkor persze még csak viccből) énekesnőjükké fogadták. Másnap esteegy ceglédi szórakozóhelyen Sidi és Gabszi meglátta Ritát, miközben pótszilveszterezett barátnőivel, és egy Janis Joplin dallal szórakoztatta őket. Rögtön világossá vált, hogy a tiszteletbeli énekesnői titulus komolyabbra is fordulhat! Rita egy Kimnowak kazettát kapott Sidiéktől, amiről két számot kellett megtanulnia másnapra. Január 2-án a mai öt tag lépte át a ceglédi próbahely küszöbét - először Ritával kiegészülve -, és útjára indult a Zanzibar…

A zenekar első demo felvétele 2000-ben jutott el a zenekar mai menedzseréhez, Kellermann Kristófhoz (Stofi), aki lemezszerződéshez juttatta a zenekart az EMI lemezkiadónál. A mai napig ő egyengeti a zenekar útját.

Az első nagylemez 2001. május 16-án jelent meg "Nem vagyok tökéletes" címmel. Lendületességével már az első maxi (Nem vagyok tökéletes) kivívta mind a szakma, mind a közönség érdeklődését. A második single a "Vágyom rád" címet viselte; a középtempós, szomorkás dal egy roadmovie-szerű, sokat emlegetett videoklippel lett teljes. A dal tarolt a slágerlistákon. Ekkor a Zanzibar már a Venus zenekarral turnézott országszerte, és egyre nagyobb népszerűség fogadta őket mindenütt. Az igazi áttörést a harmadik, "Szólj már" című maxi hozta meg. A kislemez 2001 decemberében jelent meg, és 2002 tavaszára bebetonozta a Zanzibar nevet a magyar könnyűzenei palettába. A dalt az MTV Europe is a műsorára tűzte, és a 2002-es év játszási listájának összesítésében 8. helyezést ért el, a "külföldi dalok" között pedig hetekig első helyen volt. A MAHASZ eladási listáján 18 hétig szerepelt, és a VIVA televízió slágerlistáján is hamar az első helyig jutott. Mindeközben a nagylemez is egyre feljebb tört a MAHASZ hazai eladási listáján, míg végül 2002 áprilisában az első helyre került. Szinte ezzel egy időben az album aranylemez lett! Ekkorra már az első komoly szakmai díjat is a magáénak tudhatta a csapat: 2002-ben a Zanzibar "az év felfedezettje" kategóriájában Arany Zsiráf díjat kapott. Még ezen a tavaszon a BRAVO Otto díjkiosztón az év Magyar Rock zenekara lett, majd pár héttel később az EJI és a Sláger rádió "2001 új zenekara" címmel illette a Zanzibart.

Már 2002-ben kezdtek megszületni az új dalok a második nagylemezhez, és a folyamatos koncertezés mellett stúdióba vonult a zenekar, hogy rögzítse a már sokak által nagyon várt második albumot. A lemez 2002. november 16-án jelent meg "Ugyanaz vagyok" címmel. A "Táncolunk" című bemutatkozó kislemez - nem csak a zene, de a rendhagyó videoklip miatt is - hamar a figyelem középpontjába került. A Magyarországon eddig még nem használt technikai módszerekkel rögzített klipet az MTV Europe is a műsorára tűzte. Ezt követően az együttes - 2003 egyik nagyon hideg februári hétvégéjén - rögzítette következő videóját az új maxihoz "Szerelemről szó sem volt" címmel.A dal a "Szólj már" méltó utódja lett! Nemsokára a második lemez is bearanyozódott! 2003-ban a szakma és a közönség ismét komoly elismerésekkel díjazta a zenekar munkásságát: Az Arany Zsiráf díjkiosztón "Az év modern Rock albuma" az Ugyanaz vagyok lett, eMeRTon díjat kaptak "Az év felfedezett együttese" kategóriában, a BRAVO Otto-n ismét a Zanzibar lett "Az év magyar Rock zenekara", majd a Popcorn újság díjátadóján ugyanebben a kategóriában állhattak a dobogó tetejére. A Coca-Cola "Az év élő koncertje a Beach House-on" díjat adományozta a csapatnak, a Wigwam által évről évre megrendezett "Arany Nyíl" díját pedig Rita kapta az év énekesnőjeként. Még ennek az évnek a végén a Kiskegyed újság kedvenc zenekara a Zanzibar lett. Ősszel kijött a második album utolsó kislemeze "Érintés" címmel. Igazi pörgős hangulatával ideális koncert- és rádió dal lett.

A zenekar 2003-ban több mint 150 élő koncertet adott Magyarországon, és Erdélyben is nagy sikerrel tett eleget a meghívásoknak. Év végén a Zanzibar beköltözött a régi, jól bevált próbahelyre, hogy előkészítse a harmadik lemez dalait a felvételekre. A stúdiómunkálatok 2004. január 17-én kezdődtek, és május 12-én megjelent a várva várt harmadik nagylemez "Az igazi nevem" címmel.Az első maxi "Nem szeretsz" címmel rögtön nagy port kavart a horror-videoja miatt, amely olyan hitelesre sikerült, hogy nappali játszásra "nem találtatott alkalmasnak". Így hát maradt az éjjeli játszás, nappalra pedig elkészült a video könnyedebb verziója, ami egyébként a horror sztori előzményeit meséli el. A "Nem szeretsz" így két különböző videóval rendelkezik, melyek szorosan összefüggnek egymással. A második maxi a lemezről "Az igazi nevem" A dal érdekessége, hogy az együttes a már kész lemezanyaggal vonult be a stúdióba, ez a dal mégis a stúdióban született, egy kis örömzenélés alkalmával. A szöveg is a stúdió pihenőhelyiségében íródott meg, pizzásdobozok és kávéscsészék között.

2005 tavaszán a Zanzibar stúdióba vonult, hogy rögzítse negyedik stúdióalbumát! A várva várt végeredményt október 26-tól "Új napra ébredsz" címmel már bárki meghallgathatja. Rita és a srácok erősebb formában vannak, mint valaha! A lemez első slágere, az "Ilyen az élet" nagyon pozitív viszhangra talált a rádiókban. A következő kislemez egy "Szólj már"-szintű nagy dobás lesz! A modern, masszív, dallamos rocknak és a balladák szerelmeseinek egyaránt ínyenc csemege lehet ez az album!

Együttes tagjainak bemutatkozója:

Gabszi


Gabszi
Gabszi1974. június 8-án az ikrek jegyében születtem Nyíregyházán, s ott is éltem egészen 18 éves koromig.
Normális családban normális gyermekkorom volt. Szüleimmel és két testvéremmel, Zsófival és Gergővel éldegéltem. A rock'n'roll elég korán, már 12 éves koromban utolért, amikor megjelent a Pokolgép első lemeze. A Bad Boys Blue kazetták repültek, a zene egy életre szóló szerelem lett. Pár évvel később már mindenféle helyi amatőr zenekarban gitározgattam több-kevesebb sikerrel. Kezdetben abszolút metálőrült voltam, az igazi nagy gitárhősök voltak a kedvenceim - Zakk Wylde, George Lynch, Steve Vai -, az ő témáikat tanulgattam, persze western csizmában, hosszú hajjal a tükör előtt. Azt hiszem mára ebből kinőttem, a sok gyakorlás maradt, a tükörből kottatartó lett, a kedvenceim sora egy "kicsit" kibővült. A gimi után a Debreceni Tanítóképző Főiskolát végeztem el, ahol megismerkedtem egy lánnyal, aki miatt Ceglédre költöztem. A lányt mára a feledés homálya fedi, viszont hamar beszálltam egy helyi, Spacebox nevű zenekarba, ahol Miki volt a basszusgitáros. Nagyon jó suli volt, kb. 70 feldolgozást játszottunk kedvenceinktől. Addigra persze a rock mellett jazz őrült is lettem, talán ezért lett kedvencem a mai napig a Living Colour nevű zenekar.
Cegléd kis város, így hát nem volt nehéz a különböző szórakozóhelyeken Doniba és Sidibe botlanom. A történet folytatását szerintem ismeritek: Rita a rendőrlány, szilveszter, asztal teteje, Zanzibar, Nem vagyok tökéletes, Singlecut:-)
Igazság szerint a Zanzibarral egy nagy álmom vált valóra, s remélem, még jó darabig nem ébredek fel. A zene az életem, ami mellett nem sok időm marad másra. Egyébként a gitározás és a gitárok megszállottja vagyok, szeretek olvasni (XX. századi írók, költők), vicces, de imádom a horrorfilmeket, s ha van partner, mindig bejön egy jó kis sakkparti.
Mostanában elkezdtem egészségesen élni - bár aki ismer, lehet, hogy jót nevet ezen - no cigi, mozgás meg ilyenek, de a jó söröket azért nem vetem meg. Sőt, ha lehet, legyen szűretlen búza!
Igazából azt hiszem, elégedett vagyok a dolgok mai állásával, ami azért furcsa, mert örök elégedetlenkedő vagyok. Nem telhetetlen, inkább maximalista, és a dolgokon sokat - néha feleslegesen - parázgató emberke.
Jó, hogy eszembe jutott, megyek is aggódni egy kicsit! :-(
Sziasztok!

Miki


Miki
MikiNév: Steklács Miklós

Szül.: Cegléd, 1974. okt. 11.

Setup:
Warwick Dolphin Pro1 -
Ampeg SVT4pro bass amp -
Ampeg Classic 6x10Hf speaker

Rita


Rita
RitaTerecskei Rita vagyok, 1979. július 27-én születtem Cegléden.
Igen szeretetteljes körülmények között nőttem fel, amiben nagy szerepe volt Anyacinak, Apacinak, Mámusnak és Röpcsinek (Ő a két évvel idősebb bátyám). Harsány, élénk leány voltam mindig is, már a gimnáziumban sem a hallgatag természetemről voltam híres. Talán éppen ezért lettem énekkaros, és talán éppen ezért is távolítottak el onnan. :o) Akkoriban térdiglógó ülepű farmernadrágomról és lógó cuccaimról már messziről meg lehetett ismerni, ugyanis a Rap zene bűvöletében éltem, és másik nagy szenvedélyemnek: mégpedig a motorozásnak! Kajiva típusú motorommal riogattam Cegléd város polgárait, majd egy kecskeméti balesetet követően (nem én vezettem) felébredtem a kórházban, átgondoltam az életem, felépültem és motoroztam tovább! :o)
Mivel még így sem éreztem elég mozgalmasnak az életemet
az érettségi után Rendőrségi Szakközépiskolába jelentkeztem óriási autósüldözések, csípőbőlbűnözőlelövések, falonátmászások, stb… reményében, ehelyett "nyomoztam" Józsibácsi eltűnt szamara után (a szomszédban volt), csináltam esőben és 0 fokban forgalmi ellenőrzést, és hasonló dolgokat.
Itt már persze javult a zenei ízlésem is, mert már a mai kedvenceimet hallgattam nagy lelkesedéssel: Panterát, "Seput" és a kihagyhatatlan, utánozhatatlan Alanis Morissett-et. Őt egyébként annyira szeretem, hogy fel is tetováltattam a vállamra.
Ekkoriban ismerkedtem meg a Zanzibar maradék legénységével személyesen, mert látásból már ismertem őket, és nem sokkal később már próbáltunk. Tulajdonképpen ők afféle bátyusfélék nekem. Vigyáznak rám, de arra is volt példa, hogy én vigyáztam rájuk. Szeretek úton lenni velük, szeretek koncertezni, utazni, és útszéli csárdákban pacalt enni!
Amit ennél is jobban szeretek: otthon lenni Anyacival, Apacival, Mámussal (a legjobb nagyi) és Röpcsivel! Hoppá majdnem megfeledkeztem a legjobb barátomról! Őt már láthattad a "Vágyom rád" klipjében! Ő Pimpa, a kutyám!
Miskolc mellett találtam még bébi korában, azóta Ő is a Terecskei-ház vendégszeretetét élvezi! Dióhéjban ennyit rólam, a többit az őrszobán! Az őrszobán! Érted?! Hi-hi!!!

Doni


Doni
DoniCurriculum vitae - "Önéletrajz"

1972-ben Don Lombardi Californiában megalapítja a Drum Workshop-ot, mellyel megkezdődött a világ egyik ma is legelismertebb hangszerének, a DW doboknak a gyártása. Én is úgy gondoltam, ez az időszak jó lesz…
Néhány év beszédgyakorlat, kavicsdobálás, mászóka-harc, lányok kezének kicsavarása és a balatonszárszói úttörőtáborban elsajátított reflexgyakorlatok után, valahogy a nyolcvanas évek végén (Mik-C bátyjának inspirálására, aki egyben első dobtanárom) ültem először komplett dobszerelés mögé. Innentől kezdve nyelt el a kézrendek és a végtag-függetlenítési gyakorlatok mélysége, melynek az eredménye, hogy ma zenekarban játszhatok. Persze azért a doboláson kívül is történt egy s más ezalatt a bő 3 évtized alatt (lásd képek később), de az most a zenekari honlap szempontjából teljesen lényegtelen, meg különben is senkinek semmi köze hozzá, hogy mia' franccal töltöttem az elmúlt 30 évet, különben sem szeretek infót kiadni magamról!!!
(Az utolsó mondattal kedvenceim, a Monthy Python előtt szerettem volna csupán tisztelegni /nem szó szerint értendő!/)
Mindenkinek üdv: Doni

Sidi


Sidi
SidiSidlovics Gábor József a hivatalos nevem, de inkább a Sidi nevet használom, egyszerűen praktikusabb, időt lehet megspórolni a kimondásával! :o) 1976. 05. 05-én 5 órakor születtem (erre nagyon büszke vagyok) Nagykanizsán. Édesapám katonatiszt volt 1998-ig, így hát 2-3 évente költözködtünk kishazánkban keresztbe-kasul: Nagykanizsa, Gyöngyös, Nyíregyháza, Debrecen, Nagyatád, Cegléd, Várpalota, megint Cegléd, stb…
Az általánost négy suliban, négy megyében jártam, nem igazán voltam jó tanuló. De egy biztos: 1986-ban a Petőfi rádió (!) kívánságműsorában meghallottam a Metallica "Fogságban a jég alatt" című számát, illetve a felét, mert annyit adtak le belőle és azóta csak a zene érdekelt! Jött a többi is: Pokolgép, Maiden, Twisted Sisters…
Éppen nyolcadikba mentem (1989) amikor Ceglédre költözött a családunk. Akkor vettem meg életem első elektromos gitárját Budapesten, egy Triál boltban! Vikomt Jolana márkája volt, 4200 Ft-ba került és metálbarna színezéssel büszkélkedhetett!
Középiskola első osztályába jártam, amikor már megvolt az első zenekar, amit Belchers (böfögők) -nek neveztünk el. Trash Metalt játszottunk, legalábbis mi annak hívtuk, valójában borzasztóan hangos és kompromisszummentes zajongás volt! Később a Rock and Roll felé húzódtam, pár barátommal és a bátyámmal megcsináltuk a Style Shot zenekart. Többnyire Guns 'n' Roses-okat, és saját számokat játszottunk. Ezután következett az Artéria együttes: Rock 'n Roll és Blues keveréke volt. Amatőr zenekarhoz képest elég sok koncertet sikerült csinálni, és 1996-ban a Ki Mit Tud tévés elődöntőjéig jutottunk.
Ennek az évnek még az az érdekessége, hogy azóta nem iszok szeszesitalokat. Hoppá!!! :o)
A Zanzibart megelőző három évben voltam biztonsági őr és rajzfilmrajzoló. Ez utóbbi volt a legtovább tartó állásom. Majd '98 egy szép nyári napján Gabszival megszültük a Zanzibar ötletét…Mindenem a turnézás, a zenélés és a hangszerek. Na és a hasam, a közeli barátaim csúcsragadozónak hívnak! :o)
Ami még nagy hatással volt rám az utóbbi években, az "A Gyűrűk ura" trilógia, ezenkívül bármelyik "Jay és Néma Bob" filmet is bármikor végignézem. A Star Wars pedig végképp alap! ;o)
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum