Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Tiesto

egyéb nevei:
besorolás: DJ
weboldal: www.tiesto.hu


Tiesto
Tiesto


Tiësto egy időben így vélekedett: "Nagyon nehéz betörni az Egyesült Királyságba; megvannak a saját hősei." Ezért is tűnhet akkora számnak, hogy DJ Tiësto kétszer is elsőként végzett a DJ Magazine "Top 100 DJ" szavazáson, maga mögé utasítva Sasha-t, Digweedet és Paul Oakenfoldot. "Valóra vált az álmom... Mindig is DJ szerettem volna lenni.";

Tiesto
Tiesto


Néhány fellépése előtt úgy húzza a közönséget, hogy kezében egy-egy aláírt lemezt tart, majd eldobja őket, előlép a lemezjátszókhoz, az emberek pedig megpróbálnak felmászni hozzá, hogy minél közelebbről nézhessék. Így néz ki egy átlagos Tiësto fellépés Izraelben, Japánban és New Yorkban. "Érzem a közönség felém irányuló energiáját és megpróbálom visszaadni, hogy egységet teremtsünk."

Tiesto
Tiesto


Manapság ő a világ leghíresebb és legkedveltebb DJ-je, ezt még az angol dance szcéna "Keresztapja", Paul Oakenfold is elismeri.

A kezdetek

Tijs Verwest 1969. január 17-én született Bredában. A zene iránt már elég korán elkezdett érdeklődést mutatni, tizenkét éves korában már zenét írt. Mire elérte a huszadik életévét, minden komolyra fordult. Tijs mindig is úgy érezte, hogy meg kell osztania a zenét másokkal. Sosem gondolta volna, hogy ekkora sztár válik belőle, de idővel minden egyre több és nagyobb lett. A '80-as évek végén egy kis bredai klubban játszott, a Spock-ban, minden csütörtök, péntek és szombat este 22 órától hajnali 4-ig. Ekkoriban Breda nem számított a house középpontjának, de itt alakult ki DJ Tiësto zenei stílusa. A Spockban nem játszott más DJ, csak ő, így senki sem befolyásolta a hangzásvilágát. Nagyon kicsi klub volt, bár elég extravagáns, akár a Roxy. 200-an fértek be. "Nem számított, ha kevesen voltak, azt csinálhattam, amit akartam, nagyon jót tett a más DJ-ktől való elzárkózás. Ily módon fejleszthettem magam és a zenémet."

DJ karrierje kezdetén new beatet és acid house-t játszott, néha Madonna-t. Tijs szereti Madonna munkásságát, mert a zenéje megmutatja, hogy szeret táncolni. A Vougue remixei számtalanszor forogtak a Spockban, akkoriban klubhimnusszá váltak.

Nagyon szeret hét-nyolc órás szetteket játszani. "Mert ha valahol két órát játszol, nem tudhatod, mi volt előtted vagy mi jön utánad. Hét óra viszont elég hosszú idő és utána mindig kimerült vagyok, mert amikor játszom, le kell fordítani az érzelmeimet a zene nyelvére. Ez nagyon kemény koncentrációt igényel. Negyed órával a kezdés előtt annyira elményülök a gondolataimban, hogy senkit sem hallok meg, aki hozzám beszél. Számomra a zenélés nem annyiban merül ki, hogy csupán bakeliteket pakolok. Az időzítés a legfontosabb dolog a house-ban. Ugyanazt a tracket nem játszhatod le egy este során, mivel a közönség megunja azt. DJ-nek lenni és szerepelni olyan, mintha élsportoló lennél."

Az áttörés

Sokak számára felejthetetlen élményt nyújtott DJ Tiësto első szettje az Innercity-n. Számára ez hozta meg az igazi áttörést. "Abban az évben az Innercity volt a legjobb parti, nem csak azért, mert ez jelentette az áttörést. Akkoriban ezt nem így fogtam fel, de a parti hatalmas volt és nagyon jó. Az Innercity volt számomra az első olyan nagyszabású rendezvény, ahol játszottam, és úgy gondolom, hogy az a szett addigi életem legjobb szettje volt. Az egy tökéletes szett volt egy tökéletes közönségnek!"

Az 1999-es Innercity után DJ Tiësto naptára azonnal betelt, fellépett a Love Parade-en, a Nature One-on és a Hyperstate-en, valamint jó néhányszor Ibiza szigetén is. "Azok, akik Ibizára jönnek, csak egyet akarnak - jó zenét és partit! Nagyon nyitottak, és azon tűnődöm, vajon mikor alszanak. Ugyanis Ibizán a parti 24 órás. Ha Ibizára jössz, hidd el, éppen elég egy hét."

Az első saját label, út a világkörüli népszerűségig

Hiába hihetetlenül sikeres, Tijs Verwest ugyanaz a srác maradt, aki azelőtt volt. Szeretett volna visszaadni az embereknek abból a lelkesítésből, amit tőlük kapott, és 1999 őszén Bredaban menyitotta a Magik the Recordshop elnevezésű lemezboltot. Arny-val, üzleti társával közösen ugyanebben az évben indították el a Black Hole labelt, ami manapság is minőségi tánczenékkel látja el a világot. Azonban elsősorban saját szerzeményeik és mixeik kiadására alapítottak. Itt láttak napvilágot az olyan híres kiadványok, mint a Space Age vagy a Magik sorozat. Ráadásul ez a kiadó felelt Ferry Corsten, Johan Gielen és Armin Van Buuren első mixeinek megjelenéséért is, valamint itt mutatkozott be az In Trance We Trust elnevezésű sorozat is.

Innentől számított három év kellett ahhoz, hogy Tiësto-t Hollandián kívül is teljes mértékben elismerjék. Az USA-ban is szerződést ajánlottak neki, és a Summerbreeze jelentette Tiësto tengerentúli debütálását. - Szeretett az USA-ban fellépni és mind a mai napig kedvenc helye. Így vélekedett róla: "Imádok turnézni, különösen az Egyesült Államokban. Minden este egy másik város, egy új klub, egy új közönség. A klubszcéna olyan egészséges errefelé. Minden klub előtt, ahol játszom, kígyózó sorban állnak az emberek, és ez nagyon izgalmas. Itt számomra minden olyan új, olyan friss." - Egy olyan mixalbumot készített, amely magában foglalja Delerium Silence (featuring Sarah McLachlan) című remixét is, a 11 és fél perces opuszt. Ez volt az első house track, amit napközben lejátszottak az észak-amerikai rádiók, és négy hétig bent tudott maradni az Egyesült Királyság tíz legjobb felvétele között és harmadik helyezést ért el a Billboard dance chartján. Ezzel a húzással Tiësto a legkeresettebb producerré / remixerré avanzsálódott, és nem hagyott fel az éteri női vokálok használatával. Olyan művészeknek készített remixeket, mint Chicane, Leigh Nash a Sixpence None the Richer-ből, Kosheen és a Faithless.

Tánczenei kitüntetések, aranylemezek

2001-ben Tiësto új sublabelt indított, a Magic Muzik-ot, amin Tiësto legkiforrottabb produkciói és kedvenc trackjei jelennek meg. Az első kiadványok között találjuk 2001 klubhimnuszát, a Flight 643-t és a régóta várt művészi albumot, az In My Memory-t, valamint Umerk, Mark Norman és Mr Sam vs. Fred Baker szerzeményeit. 2002 nyarán megszületett a Black Hole Recordings UK, a leányvállalat, ami az angol piac kiszolgálására jött létre. Miután Tiësto szinte minden neves tánczenei kitüntetést megkapott 2002-ben, az év végén karrierjét megkoronázandó első helyen végzett a DJ Magazin 100 legjobb lemezlovasának listáján.

2003 telis teli volt fénypontokkal. Tiësto egyedüli DJ-ként a világon teljes stadionnyi (25.000) ember előtt adta elő szóló műsorát. Akárcsak a Nyana, a Tiësto In Concert DVD is aranylemez lett és vele együtt a Traffic is, 23 év óta az első olyan insrumentális darab, ami első helyezést ért el a slágerlistán. 2003-ban Tiësto három TMF díjat (Hollandia és Belgium), két holland DJ díjat, egy MTV díjat sepert be, és ismételten első helyen végzett a DJ Magazin listáján; ez volt az első olyan alkalom, hogy egy DJ kétszer egymás után nyert.

Tiesto
Tiesto


A jelen

A 2004-es év tavaszának elején megjelent Tiësto és BT közös száma a Love Comes Again c. single, amely igen hamar a tánczenei toplisták élére került szerte a világon. Az év első felében a Heineken Thirst jóvoltából Tiësto világkörüli turnén vett részt. Ázsia és Ausztrália után Dél-Amerika majd Észak-Amerika következett. A turné után 2004. májusában megjelent második saját szerzői albuma a Just be, amelyen a BT-vel közös nagysikerű számuk is megtalálható.
2004 sikeres éve lett Tiësto-nak. Miután beutazta fél Európát, egész Ázsiát és Észak-Amerikába is kirándulást tett zenéjével, az őszi hónapokban számos szakmai elismerést söpört be. Október elején az Ibiza DJ Award 2004-es díjátadón a tavalyi évhez hasonlóan szintén Tiesto vehette át a legjobb nemzetközi Dj-nek járó díjat. A Belga TMF Díjkiosztó gálán a "2004. év legjobb nemzetközi DJ-je" kategóriában olyan versenytársak elől hozhatta el a díjat mint Roger Sanchez, Paul van Dyk vagy Armin van Buuren. Ez immár a második alkalom, hogy ezt a díjat neki ítélte a helyi lemezlovas szakma.

2004 augusztusában fellépett az Athéni Olimpia megnyitóján is egy 90 perces szettel. Tiësto-é volt a megtiszteltetés, hogy először képviselhette egy világméretű sporteseményen a DJ szakmát. Az olimpiai szettjének apropójaként megjelent 4-ik szerzői (mix)albuma 'Parade of the Athletes' címmel. Ahogyan Tiësto fogalmazott az olimpiai felkérés kapcsán: "Óriási megtiszteltetés, hogy része lehetek a világ legnagyobb sporteseményének. A tény, hogy az olimpiai játékok visszatérnek szülőhelyükre, és abba a városba, ahol újjáteremtették őket, teszi igazán különlegessé a 2004-es Athéni Olimpiát. Szerintem ez a lehetőség, hogy több milliárd ember előtt zenélhetek, lesz életem legfényesebb pillanata."

Harmadszor nyerte meg egymás után a DJMag TOP100 szavazását, így újra Tiësto lett az év DJ-je. Az eredményhirdetés napján megrendezésre került a Tiësto in Concert 2, amely a 2003-as év után 2004-ben 2 napos volt! Most először Hollandia határain kívül is rendeztek TIC-et, méghozzá a szomszédos Belgiumban. Egy hét alatt 3 In Concert! Számos első helyezés, 2 kiadott szerzői album, végigturnézott év után Tiësto az évet az amerikai kontinensen zárja.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum