Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Karányi

egyéb nevei:
besorolás: Live Act
weboldal: www.karanyi.hu

Karányi Dani (21) 1982-ben született Budapesten. Zenei karrierje klasszikus zongora tanulásával kezdődött. Már korán nagy érdeklődéssel figyelte az akkori progresszív rock zenekarokat (Pink Floyd, Peter Gabriel, King Crimson, Jetro Tull). Első alkalommal zongorára írt darabokat, majd, amint a családban lett egy analóg szintetizátor is, megállíthatatlan lett a belül lakozó alkotói vágy. Sok klasszikus zenei próbálkozást követően elvitte egyre gyűlő anyagait kiadókhoz. Így szerződött le az Underground-hoz (nem exluzív) szerződéssel. A megjelenésre még így is másfél évet kellett várni, így jelent meg 2001 tavaszán az Oktogon c. album. Bár az anyag elég vegyesre sikerült, a szakma és a közönség tetszését így is elnyerte, a Dallam c. szám pedig sláger lett. Ezt is bizonyítja, hogy akkor (és még mostanában is) a Dallam-ból nem csak többféle magyar (Fandora, Easy Life Natural, Mannel, Pluto Project, Banyek), de külföldi remix (Paul Rogers) is készült, amit több DJ és rádió is játszik. Ezekek a remixek több, neves magyar és külföldi válogatáslemezen is megtalálhatóak (Nirvana Lounge, Future Sound of Budapest, Balaton Grooves..)
Az album megjelenését követően nagy csönd lett kiadás terén. Elkészült az új anyag és nem volt rá kiadó. Az új anyag nagy szakítás a korábbi zenékkel. Ezek már gyorsabb, break és garage és house zenék lettek több énekkel és hangszeres zenésszel. Dani az utóbbi időben elsősorban live-ozott, filmzenét, játékprogram zenét írt, remixelt. Dolgozott Londonban, a (néhai Red Hot Chilli Peppers-es) Addie Brik anyagán, mint szerző, valamint még két projektet indított el, az egyik egy brit-elektronikus pop stílusú anyag, a Stereohead és egy avantgard ’breakbeat poetry’ projekt, a Transit Spells-t Chris Alexander-rel. Jelenleg egy magyar popzenei anyagban zenei producerkedik, és a Beta One nevű breakbeat formáció tagja.

Digital Digital – új album

A új projectben közreműködnek magyar és külföldi előadók is, úgy mint Keszthelyi Virág, Chris Alexander (ex-Warpigs), vagy Judie Jay. A live-ok során mostmár többekközt énekes, MC-k is szerepelni fognak, valamint egy scratch DJ-vel is bővül a produkció. Az új anyag elsősorban garage, breakbeat és house alapokra épülő összeállítás lesz

Megjelent anyagok:

- Oktogon album - Underground Records, 2001
- Dallam video - Four Cut - Underground Records, 2001
- Dallam LP - Underground Records, 2002
- Fruit Fly Karányi & Addie Brik London – Itza Records, 2003
- Fuckman remix
- Balkan Fanatic – Warner Rec, 2003
- A valóság – Poppé Béla, filmzene 2003
- King Arthur videojáték zene, 2003
- Világíts remix Nulladik Változat, 2000
- Úton remix, Unique, Warner Rec, 2004
- Road To Home/Hazaút – kislemez, 2004
- Digital Digital – album, 2004 november

Valamint több olasz, angol, holland, spanyol, francia és görög válogatáslemez.

LIVE

Karányi nem hagyományos DJ-nek tartja magát! Fellépéseit live-ozásnak hívja! Itt nem klasszikus értelemben vett live act-ekről van szó. Abszolút dance központú zenéket játszik. Mindig elég neki egy laptop, amiről gyakorlatilag szokványos keveréssel játsza le a számait. Egy laptop, egy program alatt fut minden hangszer és sáv, nincs felesleges felület és elég csak egy monitort figyelnie. Egy live kb. 1 - másfél óra hosszú, MC-vel, énekessel, scratchman-nel kiegészítve. A fellépések során tehát csak laptopot (PC vagy MAC) használ - esetleg egy-két szintit - és egy saját keverőt (amiből csak egy sztereo jelet ad a fő keverőbe).
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum