Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Sultan

egyéb nevei:
besorolás: DJ, Producer
weboldal:


Sultan
SultanSzülőföldjén, Kanadában a sivatagi hőség és a szigorú tél egyaránt megtalálható. Sultan különleges jelenség, mint az ország, ahonnan származik. Világlátott ember: élt Kuvaitban, Cipruson, Egyiptomban, aztán 1996-ban visszaköltözött Kanadába, Montrealba, hogy folytassa felsőfokú tanulmányait a mérnöki és üzleti szakon. A pezsgő éjszakai élet és a muzsika iránti szenvedélye azonban nem hagyta nyugodni, s belemerült a város house szcénájába. Aztán szépen apránként a zenélés „mérnöke” lett, köszönhetően szűnni nem akaró tudásvágyának…

1999-ben megszerezte első lemezjátszóját, s immár kemény céltudatossággal vágott neki a DJ-dzsungelnek.

A kezdetektől eléggé sajátos a hozzáállása a DJ-szakmához. Stílusára a sokrétűség jellemző, melyre rányomták bélyegüket a különböző kultúrák, azoknak az országoknak a miliője, ahol több-kevesebb időre megvetette a lábát. Mialatt a montreali szcénában igazából csak a technosabb hangzás talált nyitott fülekre, Sultan a legkiválóbb képviselőjévé vált a tribal és progresszív house irányzatnak. Minden nehézség ellenére makacsul kitartott a meggyőződése mellett, s ennek köszönhetően lassan mégis bekerült a montreali szcénába a progresszív mozgalom.

2000-ben végre komolyabban is megalapozta hírnevét, amikor a Montreal’s Mix 96 rádiónál 3 órás önálló műsort kapott: minden szombaton éjféltől vasárnap hajnali 3 óráig zenélhetett. Aztán még abban az évben, júliusban Sultan lett a heti rezidens a Living klubban, ő nyitotta a bulikat, s olyan nevek mellett léphetett fel, mint pl. Deep Dish, Sander Kleinenberg, Danny Howells, Saeed and Palash, Nick Warren, Lee Burridge és még sokan mások.

Miután befutott DJ lett, s elvégezte az egyetemet, 2001 nyarán saját stúdiót épített, hogy végre kiélhesse produceri ambícióit. Az eredmény félelmetes lett. Az első szerzeménye, a „Primal Instinct” a Chug Records gondozásában jelent meg még ugyanebben az évben, s besöpört egy rakás elismerést. Az ajtó nyitva állt, és Sultan a különbőző kiadóknál azzal a lendülettel be is biztosította magát mint az elektronikus szcéna leginnovatívabb és legtekintélyesebb producere (beleértve a Deep Dish Yoshitoshi labelét vagy a John Digweed-féle Bedrock Breaks Labelt is). Sultan immár több mint 40 kiadott produktumot mondhat a magáénak, beleértve a Soul Tan and Jiva (Sultan and Ned Shepard) kiadványokat is csakúgy, mint a Tone Depth-tel (The Greek) és TommyBoy-jal közösen készült munkákat.

2003-ban ismét rákacsintott a szerencse, s nemzetközi ismertséget szerzett neki négy szerzemény is (köztük egy remix), melyek kiemelt helyen szerepeltek a Global Underground 25-ön: a torontói kompilációt a Deep Dish mixelte, és listavezető lett a Billboard Dance Album Charts-on.

2004-ben Sultan nekivágott, hogy igazán nevet szerezzen magának a nemzetközi zenei szcénában, s 30 állomásos világkörüli turnéra indult, mely érintette Észak-Amerikát, Európát, Ázsiát és Afrikát. Közben nem hagyott fel a remixek készítésével és a producerkedéssel sem.

2005-ben tovább folytatódik Sultán előmenetele, melynek újabb szintjéhez érkezett: bemutatkozik a Miami Winter Music Conference-en, ahol Tiesto után játszik a Space-ben, kiadott több húzós remixet (mint pl. a Deep Dish exkluzív „Flashdance” remixe a nyár végén) s több saját szerzeményt is, hamarosan pedig megjelenik az „In Search of Sunrise 4”.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum