Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Erik Sumo Band

egyéb nevei:
besorolás: Együttes
weboldal:

Erik Sumo (alias Mr. Tistam Shandy, aka Erik Szamovár, valódi nevén Tövisházy Ambrus), aki - hogy saját szavait idézzük - jóideje kizárólag "szürreális zenei szórakoztatással" foglalkozik, szeptember 26-án, a reggeli órákban világra hozta első "egészestés" lemezét My Rocky Mountain címmel. Ha muszáj lenne egyetlen szóban nyilatkozni a remekbeszabott hangzóról, akkor az az egy szó ez lenne: azonnalveddmeg!

Leginkább azért, mert Ambrusnak nem szokása mellényúlni - nagyon érzi, hogy mit keres, és amit keres, nagyon megtalálja. Bizonyította ezt az Amorf Ördögök eddig megjelent munkáival és különböző álnevei mögött szólóban is. Ha kérdezik, alkotói módszereiről szerényen csak annyit árul el, hogy ő csak egy mindenevő, aki mindössze a patchwork kifejezés jelentését igyekszik kitágítani a zenére is.

A kívül-belül gyönyörűre sikerült My Rocky Mountain a német Pulver Records gondozásában jelent meg, olyan minőségben, amihez hasonlót hazánkfia még nem nagyon produkált. A tizenkét track mindegyike megérne egy misét, összességében azonban elmondható, hogy ezen a lemezen aztán minden van, aminek a minőségi zenéhez csak köze lehet: sajátos ritmusképletek, elvarázsolt hangzások, magával ragadó zenei energiák, bohókás (angol nyelvű) szövegek, csilingelő és búgó hangú hölgyek (Kiss Erzsi, Fábián Juli) csodálatos énektémái, vendégzenész-hegyek (Dudás Zsombor, Pápai István, Drapos Gergely, Subicz Gábor, Balahoczky István, Bujdosó János, Farkas Zoltán, Eichinger Tibor, a Bioton Crew), vidámság és szomorúság, integráció és absztrakció, vad álmok, tompa extázis...

A korongra még három feldolgozás is felfért: Gershwin Summertime-ja talán még sosem szólt ennyire dögösen; a hetvenes évek szomorkás olasz slágere, a Taxi még melankolikusabb itt, mint eredetiben, a Kispál és a Borz Csillag vagy Fecskéje pedig egészen különös, balkánias színezetet kapott.

 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum