Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Summer Progression Party
hol: Dokk Club
mikor: 2005. július 02.
fellépők: Infusion, Kühl, Secta Sound System, Shootie
 Summer Progression Party
Summer Progression Party


INFUSION (AU)

Jamie Stevens, Manuel Sharrad és Frank Xavier bár az ausztrál Woolongongban nőttek fel, a szülővárosukban dívó rock’n’roll lázzal valahogy mindig is hadilábon álltak. Nem csoda hát, hogy a 90es évek elején hamar megadták magukat a Sydney-ben egyre erősödő rave szcéna varázsának, majd különleges tehetségüknél fogva maguk is az elektronikus zene tekintélyes művészeivé váltak.

Első single-jük, a Smokescreen (Sony Dancepool) rögtön az ARIA dance-díjkiosztó jelöltje lett, mely igencsak komoly elismerést jelent a srácok hazájában. Az ígéretes kezdést nem sokára újabb single, a ’Green’ követte, az Infusion pedig csatlakozott az akkoriban induló, mára már világszerte elismertté vált Thunk Recording Labelhez. Az itt kiadott ’Thunk: the Weekend Favourites’, valamint a ’Flinch’ EP-k azonnal fantasztikus nemzetközi visszhangra találtak, Európától az Államokig mindenki az ausztrál trióról kezdett beszélni. A sikernek köszönhetően az Infusion szekere bődületes lendülettel haladt tovább, egyik napról a másikra a világ legbecsültebb sztárjainak oldalán találták magukat: felléptek az Underworld, a Chemical Brothers, Carl Cox és Darren Emerson társaságában. Ám még az eddigieknél is nagyobb elismerést hozott következő, sötét hangzásvilágot megszólaltató ’Spike’ című lemezük! Mind az ausztrál, mind a nemzetközi dj-világ kitörő örömmel fogadta az új zenét, mely ott landolt Pete Tong, John Digweed, Sasha és Bushwacka lemezestáskájában, hogy aztán a legkülönfélébb bulikon őrjítse meg a lelkes közönséget. Megállni persze ezután sem lehetett: Jamie, Manuel és Frank piacra dobta az ’Outside’-ot. A korong John Digweed Radio One show-jának egyik legtöbbet pörgetett lemeze lett, de előszeretettel játszotta például Steve Lawler, Lucien Foort és Chris Fortier is; a befolyásos angol Massive illetve Balance lista pedig minden idők leghíresebb ausztrál csapatának nevezte az Infusiont.
A sikerszériát jelentő single-k után 2000ben végre elkészült a trió első albuma, a Phrases & Numbers. Kell-e mondani, hogy a messzemenően intelligens, zenei tanítások múltját idéző, ugyanakkor nagyon is eltérő elektronikus zenei alapokból kreált lemez ismét kivívta a globális dicséretet? Ugye nem… Hiszen egy odacsapós, atmoszférikus utazás a kortárs elektronika ravaszul fenséges hanghullámain természetesen nem eredményezhet mást, csak csodálatot és egy újabb szakmailag jelentős mérföldkövet.
A korábban már említett ARIA persze újra jelölte az Infusiont ’Legjobb kiadvány’ kategóriában, hiszen az album hihetetlenül különleges zenei elegye és az ezt életre keltő ügyes technikai megvalósítás újszerű volt a maga nemében. Nem véletlen, hogy a következő, Sydney-ben rendezett ’Global’ partyn az Infusion játszhatott több mint 7000 rajongó előtt, a mester Fatboy Slim mellett; amit egy szintén nagysikerű Ministry Of Sound turné követtet az ausztrál klubokban. Ezt követően a srácok stúdióba vonultak, hogy zenét írjanak Adam Freeland albumára, és közben bezsebelték az Ausztrál Dance Music Awars 5 kategóriájának díját: övék lett a Legjobb Album, Legjobb Single, Legjobb Live Act, Legjobb Video és Legjobb Producer megtisztelő címe.
Ami azóta történt, az már szinte történelem. Az Infusion számos egyedi hangzású lemezzel a háta mögött ma a világ egyik legkeresettebb live act produkciójává vált. A ’Fallen Angel EP 12’, a ’Starwater’, az ’It’s Alright, és a ’Legacy’ mind-mind a partyördögök kedvenceiként vonultak be az elektronikus zene nagykönyvébe. És ami a legszebb ebben az egészben, oly óriási elismerés és rajongás mellett az Infusion hármasa megmaradt két lábbal a földön járó szerény talentumnak. Csillaguk ragyog, s a java lehet, még csak most jön.
2005ben ismét megrázzák a földet táncra perdítő, könyörtelen ritmusaikkal, mi pedig csak várni tudjuk, amikor Budapesten újra élőben láthatjuk a 21. század egyik legkiválóbb, progresszív elektronikát játszó live act csapatát!
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum