Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Transglobal Underground és Balkan Fanatik
hol: A38 Állóhajó
mikor: 2005. november 10.
fellépők: Balkan Fanatik, Transglobal Underground
 Transglobal Underground és Balkan Fanatik
Transglobal Underground és Balkan Fanatik


Az elektronikus világzene veteránjai akkor kezdték az ipart, amikor a legtöbb angol tánczenekar még - ahogy honlapjuk írja - "egy énekesből és két viharkabátos billentyűsből állt". Nehéz szavakkal bemutatni azt a forradalmi hatást, amit a TGU gyakorolt a világzenére és a partikultúrára. A Fun-Da-Mental nyers ereje, Natacha Atlas érzéki hajlításai, Badmarsh & Shri tablával dúsított basszusmenetei, a Banco de Gaia techno-miszticizmusa - ezt mind-mind a TGU találta ki. Több magyarországi lemezfelvétel és fellépés után ismét az A38 Hajón játszanak - ezúttal a teljes zenekar lép fel.

Jó pár éve egy Levi's reklám zenéjével ők alkották meg az akkor etno-technonak hívott irányzat első slágerét. A Transglobal zenei stílusa tagjainak sokszínű zenei ízlésén és változatos kulturális hátterén alapszik. Ezt tükrözi több mint 10 éve megjelent debütáló albumuk címe is: Dream of 100 Nations. Ezt követte az International Times, majd 1995-ben az Interplanetary Meltdown. A Transglobal Underground villámgyors hírnevet szerzett színpompás élő fellépéseivel, amelynek kellékei közé tartoztak a látványos színpadi kosztümök, a hastáncosok, és egy nepáli templomi őrség is. Népszerűségük ezen kívül Natacha Atlasnak is köszönhető, aki több évig énekesnőjük volt, és aki szólóalbumait is a TGU közreműködésével készítette.
A Psychic Karaoke, legkifinomultabb albumuk 1996-ban jelent meg, majd az 1998-as Rejoice Rejoice, után egy kis szünet következett. Legutóbbi albumuk a tavaly megjelent Impossible Broadcasting. A TGU a világ számos pontján megfordult már, felléptek Indiában, Törökországban, Dél-Afrikában és többször megfordultak hazánkban is. Balogh Kálmánnal dolgoztak együtt, de a tavalyelőtt a Sziget fesztiválon is felpezsdítették a hangulatot egy kis közös örömzenéléssel magyar zenészekkel. Tavaly Sound Systemként érkeztek az A38-ra, ezúttal legendás élő fellépéseik egyikét csodálhatjuk.

http://www.t-g-u.com

A zenekar tagjai
Coleridge: ének, ütősök
Hamid Mantu: dob, programozás
Sheema Mukherjee: szitár, basszusgitár
Gurjit Sirha: dhol
Doreen Thobekile: ének, sqeezebox
TUUP: ének, ütősök
Tim Whelan: billentyűsök, gitár, programozás

A Transglobal Undergroundhoz kiváló felvezetés a Balkan Fanatik elektronikával súlyosan megpakolt balkáni tánckavalkádja. A 2002-ben alakult zenekar mesteri módon ötvözi a szintipopot, a hiphopot, a kortárs elektronikus tánczenéket Dél-Európa népzenei hagyományával. Szédítő tempó, ellenpontos négyötödök, rhythm & blues, csujogatás, tekerőlant és vocoder - mindez tökéletesen megfér egymás mellett a Balkan Fanatik varázsos zenei vegykonyhájában.

A Balkan Fanatik 2003-ban alakult két tapasztalt róka, Georgios Tzortzoglou, azaz Jorgosz és Lepés Gábor részvételével. Jorgosz harminc éves zenei pályafutást tudhat maga mögött, kulcstagja volt a Gépfolklórnak és a Barbarónak - két olyan zenekarnak, amely a népzene és a kortárs könnyűzene házasításában úttörő szerepet játszott. Lepés Gábor pedig 1988 óta foglalkozik zenével: a Kortársak zenekar után hangmérnökként, producerként tevékenykedett, többek között Pierrot és Ákos állandó szerző- és producertársa, hangszerelője. Több tucatnyi magyar produkció és hanglemez fűződik nevéhez.

A Balkan Fanatik első nagylemeze 2004-ben jelent meg, és world music kategóriában elnyerte a Fonogram-díjat, valamint az NKÖM Bezerédj-díját.

A zenekar felállása
Georgios Tzortzoglou (Jorgosz): vokál, fúvósok
Lepés Gábor (Lepe): programozás, szintetizátorok, vokál
Pásztor Anna (MC Jammin'): rap, vokál

A koncert támogatója a T-Online.
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum