Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Freerange
hol: A38 Állóhajó
mikor: 2005. február 18.
fellépők: ChivsFreerange, FineCutBodies, Jimpster, Switch
 

Freerange
FreerangeFebruár 18-án szombaton egyesíti erőit a Chi és a szigetország egyik legizgalmasabb freestyle kiadója, a Freerange. Ez alkalomból DJ Naga és Fine Cut Bodies (Kevin) urak mellé az angol cimke nem kissebb neveket zsúfol a pult mögé, mint Dave Taylor (Switch) és Jamie Odell (Jimpster). Csakúgy mint a mieink (Chi), a Freerange szekció sem a stílushatárok tiszteletben tartásáról híres, szóval biztosak lehetünk benne, hogy az est folyamán lesz itt minden: deep- és tech-house, broken és break-beat, pumpálás és jazz, soul és elektronika, amit csak az ínyencek el tudnak képzelni. A Solid Groove néven is ismert Dave Taylor tavaly nyáron már bizonyított a Volt fesztivál AAD estjén és a MokkaCukában, most pedig őt kiegészítve Jimpster is tiszteletét teszi hazánkban.

Jimpster

A csapatkapitány és Freerange label-főnök, JIMPSTER (Jamie Odell) 1996-ban barátjával, Tom Roberts-szel saját labelt alapított, hogy zenei elképzeléseit szabadon valósíthassa meg. Misszójuknak tekintették a különbőző műfajok házasítását, mindeközben maximálisan próbálták kiaknázni a modern technológia adta lehetőségeket. House keveredett jazzel, funkkal, soullal, de gyakran kísérleteztek élőzenészek bevonásával is. Fellépésekkor Jamie nem egyszer live-act elemekkel egészítette ki DJ-szettjeit. És bár ma már nem tűnik annyira eredetinek ez az elképzelés, de ez a fajta hozzállás a kilencvenes évek közepén formabontó volt. A kiadó szépen lassan beindult, sorra csatlakoztak a különböző producerek és a Freerange nemzetközi label lett (talalkozhatunk brazíl, belga, olasz, amerikai, sőt magyar származási producerrel is). Ez a nemzetköziség erősen meghatározza, egészen pontosan, meghatározhatatlanná teszi a kiadót stílus-ügyileg, a már említett stíluskavalkád újabb elemekkel bővült azóta is (deep house, tech house, latin, broken és break beat stb. ).

Switch

A SWITCH név a Freerange két sokszoros house-válogatottját takarja: Dave Taylort és Trevor Loveys-t. Dave bár hiphop irányból érkezett, de sok-sok álneve között Solid Groove néven készített jópár karcosabb house-t, Rhythm Unlimited néven a Silver Planet-en jöttek ki technoid opuszai, első megjelenése pedig 10 évvel ezelőtt a Moving Shadow–nál kiadott drum’n’bass felvétel volt. Trevor ezzel szemben graffiti-művészként kezdte, de az igazi hírnevét a kemény, de ugyanakkor játékos house szerzeményei hozták meg (egyébként tavaly májusban jelent meg önálló albuma: Intastella néven). A két arc egyéni próbálkozásaik mellett 2003-ban kezdett közös munkába. Ám rövid együttműködésük alatt hamar beküzdötték magukat a kezdőcsapatba. Első közös agyafurt house számuk (Get Ya Dub On) igencsak gyorsan lett a klubbok és a DJ-k kedvence. Zenéiket ellenálhatatlan überfunk recept alapján gyúrják: úgy finom, hogy közben energikus; táncos, de totál elborult. Nem csoda tehát, hogy innen egyenes út vezetett a remix-biznicbe, olyan felkéréseknek téve így eleget, mint a Chemical Brothers, Basement Jaxx, vagy az Audio Bullys. A sorozatos remixelés után a 2004-es évet egy BBC Radio One-os Essential Mix-szel kezdték, amiben úgy keveredett a house, break, broken, hiphop, nu jazz és valahány név még a naptárban, hogy stílus-dzsanki legyen a talpán, aki kategorizálni tudja. Aztán DJ-zés itt is, ott is, amott is, néhány remix, majd újabb saját tizenkettest szabadítottak a világra Get On Downz címmel, ami nagyzolás nélkül nyugodtan beemelhető a 2004-es év legjobb house szerzeményei közé. És ha ez még nem volt elég, akkor érkezik az újabb darab (Bounce 2 This), kezeket a magasba!

Belépőjegy: tagsági 1200 HUF/elővételi 1500 HUF/helyszinen 2000 HUF
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum