Főoldal
Szórakozóhelyek
Nyereményjáték
Beharangozók
Beszámolók
Fellépők
Partyvideo
Keresés
Hírek


Ajánlott oldalak:

- Love.hu
- Juj.hu
- Book.hu
- Ingatlanok.hu
- SportHirado.hu
- Tech.hu
- Talalka.hu


Hirdetés
 
Vogue Cafe & Restaurant
besorolás:diszkó, étterem, kávéház, klub, pub
weboldal:www.synthetic.hu
cím:XIII. a Szent István park alatt.
telefon:06/1-350-7000


Vogue Cafe & Restaurant

Aki bámulta már a budai panorámát a Szent István park bérpalotáinak erkélyéről, tudja, hogy ideális kilátópontról van szó. A part mellett, a Dunán horgonyzó Vogue étteremhajó sem adja lejjebb - pontosabban csak annyival, hogy saját helyzeti előnyét kihasználhassa, miszerint vízszintből bámulhatunk felfelé. Húsvét utáni kedd este nem pörög annyira a város, de azért a rakparton három-négy turistabusz sorakozik, várva, hogy klienseik megérkezzenek a reflektoros sétahajókázásból. A Vogue teraszain is akadnak turisták, ám ezen a helyen nemcsak tőlük fogadható el, hogy háttal a bárnak, arccal a panoráma felé fogadnak pincért, betérő vendéget egyaránt.
Grillterasszal hirdeti magát a Vogue, az illatok csak megerősítik a híreket, és miután megfelelő páholyt választottunk magunknak a háromszintes bár-étterem legtetején (közel a csillagokhoz és távol a hangfalaktól), egy gyertya kedélyes fényénél vizsgáljuk át akkurátusan az étlapot. Semmi kétség, a Vogue délkeleti irányt vett fel: tapasztalt dunai hajóshoz méltóan a balkáni térség vonzza csak igazán. Dominánsan szerb és délszaki a konyha, némi görög és francia beütéssel. Van például kajmak, ez a juhtúróra emlékeztető ízű, balkáni csoda; ráadásul harsogóan friss és meleg a lepény, úgyhogy a kissé puhára főzött, ám ízletes bárányleves mellé mintegy előételként rögvest elpusztítunk két normál és egy kajmakos lepényt.
A szokásos hiba: már az első körben túlvállaltuk magunkat, így aztán jóleső rémület szorítja össze szívünket és gyomrunkat, amikor a főfogás megérkezik: töltött pljeskavica és görög salátás grilltál, emberes adag mindkettő, fűszerekkel és pácokkal pompásan átjárt húsok, korrekt saláták - ha idő is kell hozzá, hogy elpusztítsuk, mindenképp megéri. Amikor azonban a kissé offenzív, ám barátságos pincér a legnagyobb jóindulattal és lelkesedéssel a frissen készült baklavát ajánlja szíves figyelmünkbe, már csak kapálózunk. Kellemesen elnehezedve indulunk a szárazföldre, és egy ideig nem feledjük: árakban kissé húzós a Vogue, de megadják a módját - és ennek az édes csábításnak mi is bármikor újra megadjuk magunkat.

Levesek: 490-690, előételek: 690-2990, tészták: 1090-1490, grillételek: 1090-2490, desszertek: 120-590, csapolt sör (Stella): 500 Ft/korsó.

Vogue Cafe & Restaurant
(XIII., a Szent István park alatt. Tel.: 350-7000)
 
 

online: 1

Kiemelt beszámolók
Viva Comet
SYMA rendezvénycsarnok
2010. június 17.

Tao Saturday
Tao
2010. január 09.

Tao Friday
Tao
2010. január 08.

Szilveszter After Party
Tao
2010. január 02.

A Bangkoki Szilveszter
Tao
2009. december 26.

Kiemelt beharangozók

Mellesleg stáb felbukkanása

ProgramMagazin | HumorMagazin | FérfiMagazin | NőiMagazin | MobilMagazin
MoziMagazin | ZeneMagazin | Mellesleg.FM | Minos képregény | Történetek | Chat.hu
 
Mellesleg Programmagazin v5.4 - (c) Mellesleg Network Szövetség

Impresszum